Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Svi u Kranjčevićevu'

Torcida žestoko po HNS-u: Žele da svi stadioni budu kao Maksimir!

Torcida se oglasila priopćenjem u svezi zabrane navijačkih gostovanja na utakmica HNL-a i Hrvatskog kupa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje Torcide prenosimo u cijlosti:

"Svim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj treba biti jasno da ovakav sustav prodaje ulaznice nema veze s borbom protiv navodnog nogometnog huliganizma. Svim osobama protiv kojih se vodi bilo kakav prekršajni / kazneni postupak na hrvatskim sudovima izrečene se mjere opreza / zabrane odlaska na nogometne utakmice uz obvezu javljanja u policijsku postaju. Njima je odlazak na utakmice zabranjen sudskom odlukom i za njih ove odluke HNS-a ništa ne znače, jer i bez njih ne mogu na utakmice.

Ovdje je riječ o pokušaju gašenja bilo kakvog otpora kojeg organizirane navijačke skupine i istinski ljubitelji nogometa pružaju pojedincima u Hrvatskom nogometnom savezu koji domaći nogomet koriste isključivo u svrhu stjecanja vlastitog profita. Prazne tribine stadiona u Maksimiru žele prebaciti na sve ostale stadione u Hrvatskoj kako se na istim tribinama ne bi čuo nikakav znak otpora ili negodovanja protiv vladajućih struktura.

Oni ne žele da nogomet bude zabava za ljude, već njihova privatna tvornica novca. U njoj su gledatelji nepotrebni, a svi neistomišljenici etiketirani kao neprijatelji države. Iste one države za koju su naši prijatelji s tribine ostavili život, dok su oni u najboljim godinama igrali nogomet po svijetu ili se slikali u uniformama dok su ratne strahote pratili preko TV-a.

Ako prihvatimo ovu odluku, lakše će navijač Hajduka iz Osijeka, Zagreba ili Rijeke dobiti papire za kredit u bilo kojoj banci, nego ulaznicu za utakmicu kad njegov Hajduk igra u njegovom gradu. Zar vi stvarno mislite da navijački puk čine isključivo neradnici koji mogu tri dana ranije odlučiti hoće li ići na utakmicu kako bi na vrijeme krenuli s popunjavanjem papirologije? Ili vas jednostavno nije briga…

Mi se ne bojimo gubitka anonimnosti jer smo davno prestali bit skriveni u masi. Borimo se protiv sustava prodaje ulaznica gostujućim navijačima koji omogućuje i policiji i nogometnim klubovima da bez opravdanog razloga bilo kojem navijaču uskrate prodaju ulaznica i odlazak na utakmicu. Riječ je o sustavu koji nema nikakvu kontrolu, niti bilo koji navijač može utjecati na odluku policije i/ili nogometnog kluba u slučaju zabrane prodaje ulaznice.

Besmislena ideja nas možda i ne treba čuditi ako znamo da živimo u društvu u kojem ne postoji civilni nadzor na policijom.

Ali za razliku od drugih, navijači su se spremni boriti se za svoje ideale. Navijači neće šutke trpjeti udarac za udarcem. Ako hrvatsko društvo ne zna izaći na ulicu i boriti se protiv nepravdi, već sa sjetom gleda ulice europskih metropola gdje se sindikati, studenti, radnici bore za svoja prava, navijači to znaju. Mi nismo spremni pasti mirno. I nećemo.

Stoga pozivamo sve navijače Hajduka da u nedjelju krenu iz svih dijelova Hrvatske na utakmicu u Kranjčevićevu na utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca. Krenite pojedinačno, neorganizirano, BEZ obilježja i pokažite ovom smeću iz HNS-a da nam je dosta njihovih zabrana. Ne možete nam zabraniti dolazak na utakmicu, ne možete nam zabraniti dolazak u Zagreb!

Ovaj rat koji ste pokrenuli protiv navijača, dovodi do našeg ujedinjenja u cilju vašeg uništenja. Klupske svađe ostavljamo privremeno sa strane. Ako možemo zajedno na utakmicama reprezentacije stajati jedan do drugoga, vjerujte da možemo i danas zajedno stajati. Danas, kako bi vas srušili i izbacili jednom zauvijek iz hrvatskog nogometa.

KONTRA MRAKU, KONTRA SILI!" stoji u priopćenju Torcide.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider