Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Uputili poziv svima

Torcida poslala zahtjev: Vaučeri na Ustavnom sudu

Torcida se, kako je i najavila, obratila Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klub navijača Hajduka Torcida Split poslao je Ustavnom sudu zahtjev za pokretanjem postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti Zaključaka Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu i odluka Izvršnog odbora HNS-a.

Ukratko, radi se o nastavku otpora vaučerizaciji, koja je ujedinila sve navijačke skupine.

"Tu naša borba ne prestaje, već tek počinje.

U slijedećim danima organizirati ćemo prikupljanje potpisa svih zainteresiranih građana koji se žele priključiti ovom našem zahtjevu, te ćemo nakon toga sve te zahtjeve pojedinačno protokolirati na Ustavni sud.

Posebno pozivamo sve navijače Hajduka i pripadnike Torcide da nam se pridruže u ovoj borbi protiv sustava. Podržite našu akciju i zbog naših šest pripadnika koji nevini leže u Remetincu i koji su bez dokaza i mogućnosti da iznesu bilo kakvu obranu osuđeni na 30 dana istražnog zatvora. Njihova krivnja je samo u tome što vole Hajduk i što su spremni svoj klub podržati na gostovanju. Oni su u zatvoru jer su navijači. Vašim potpisom na ovaj zahtjev i slanjem na Ustavni sud pokažite tim momcima da nisu sami u ovim teškim trenucima.

Sutra će na njihova mjesta doći radnici ili neka druga skupina ljudi koja odluči dignuti glas. I dok navijači pune zatvore zbog verbalnog delikta i šetnje ulicom, oni koji su nas opljačkali uživaju u radu za opće dobro, a oni koji su oduzeli život nevinim ljudima, za kaznu uživaju u bavljenju sportskim aktivnostima. To je ta pravda koju su nam obećali.

Pozivamo sve navijače i pripadnike drugih navijačkih skupina, ali i sve građane da nam se pridruže u ovoj borbi, te da svojim sudjelovanjem pokažu da im je dosta ovakvog društva u kojem živimo. Zbog toga na našim stranicama objavljujemo obrazac našeg zahtjeva Ustavnom sudu kako bi svatko tko to želi mogao u svoje ime potpisati ovaj zahtjev i poslati ga na Ustavni sud (Prijedlog ocjene ustavnosti odluke HNS + Priloge poslati preporučenom poštom na: Ustavni Sud Republike Hrvatske, Trg Sv. Marka 4, 10000 Zagreb)", objavila je, između ostalog Torcida na svom Facebook profilu, gdje možete naći detaljnije informacije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider