Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Torcida: Neće 'ulica' voditi klub!

Splitska dogradonačelnica i navijači Hajduka održali su sastanak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je i dogovoreno one dramatične subotnje večeri na Poljudu, danas se s predstavnicima Torcide sastala Kerumova zamjenica Anđelka Visković. Tri sada trajao je razgovor o budućnosti 10-godišnjeg kluba koji trenutno nema perspektivu blistavu kao što je bila povijest. Mnogi su uperili rukom prema Torcidi zbog 'ulaska ulice u klub', no sami navijači takvo što su oštro dobacili.

>> Sapunar za GOL.hr: Važni su nam navijači Hajduka i njihovo mišljenje

''Navijači su odbili da njihov predstavnik uđe u povjerenstvo koje će birati novu upravu Hajduka. Dobili smo njihovu potporu što se tiče promjene članova Nadzornog odbora. Najbitniji element za izbor predsjednika i uprave bit će stručnost. Odluke moramo donositi u skladu s Kodeksom koji je sada u Statutu kluba'', rekla je Visković.

Torcida je tako borbom za uvođenje Kodeksa upravljanja Hajdukom ostvarila veliku pobjedu. Oni, kažu, nisu ti koji bi trebali voditi Hajduk, samo žele da ga vode ljudi koji za to imaju znanja. Visković i navijači dogovorili su se kako će Grad uz pomoć Torcide napraviti plan po kojem bi se trebala odvijati eventualna prodaja određenog paketa Hajdukovih dionica.

Torcida želi da to bude napravljeno po uzoru na Barcelonu ili Benficu, gdje više od 100 tisuća članova kluba na izborima bira ljude koji će voditi kluba.

Na službenoj stranici Torcide izdano je priopćenje koje donosimo u cijelosti:

"Na sastanku sa predstavnicima grada Splita i HNK Hajduk š.d.d., KN Torcida je jasno obrazložio da ne želi sudjelovati u izboru članova komisije za odabir nove Uprave Hajduka, niti želi delegirati svoje predstavnike.

Izbor nove Uprave nije naša zadaća a niti naša odgovornost, stoga ne želimo biti alibi u završnom činu natječaja koji se nije provodio po načelima Kodeksa kao sastavnog dijela Statuta kluba. Ne želimo biti dio nečega što je u samom začetku postavljeno na krivim temeljima. Uostalom nitko sadašnje vlastodršce u Poljudu nije sprječavao da umjesto podobnih i nesposobnih postave stručne ljude na upravljačke pozicije. Dapače upravo ih je na to KN Torcida upozoravao već duže vrijeme.

Osim činjenice da natječaj za novu Upravu nije proveden prema Kodeksu, ostaje nejasna odluka NO Hajduka zbog čega, odnosno koga su produžili natječaj na dodatnih 30 dana.

Još jednom podsjećamo gradonačelnika i cjelokupnu javnost da KN Torcida nije zainteresiran za kadroviranje Hajdukom, niti nas zanimaju pozicije u klubu, već se godinama zalažemo upravo za suprotno: jasan i transparentan sustav temeljen na stručnosti , profesionalnosti i odgovornosti.

Medijske napise o tome kako će "ulica" voditi klub ili kako će Torcida upravljati klubom na bilo koji način smatramo krajnje zlonamjernima ili potpuno neupućenima u stavove KN Torcida.

Predstavnicima Grada smo preporučili da prilikom izbora nove Uprave postupe u maniri dobrog i odgovornog gospodara, rukovodeći se (napokon!!!) načelima Kodeksa, barem u ovoj posljednjoj fazi natječaja.
S druge strane, predali smo im projekt kojim se Hajduku omogućuje dugoročni razvoj i stabilnost po uzoru na Barcelonin model upravljanja klubom, a navedeni projekt ćemo uskoro predočiti i široj javnosti.

Od gradonačelnika kao i Gradskog vijeća očekujemo što brži odgovor na našu inicijativu jer, nažalost, Hajduk više nema vremena za čekanje".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider