Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nešto ne štima

Tko je tu lud: Dinamov sustav izračunao da je Leko nadmašio Xavija?!

Dinamo je zapravo bolji od Barcelone, no mi obični smrtnici toga nismo svjesni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, trener Ante Čačić pokazao je u svom računalu podatke o posjedu lopte, dodavanjima, udarcima i još nekim statističkim podacima s utakmice plavih protiv Karlovca i Osijeka. Po tome, Dinamo je vrhunski, a primjerice Jerko Leko protiv Osijeka imao je 149 dodavanja, od toga 127 točnih, a to je bolje od rekordera Lige prvaka Xavija. On u prosjeku ima između 90 i sto točnih dodavanja po utakmici. Još je takvih podataka pokazao je Čačić na svom iPodu. Nešto tu ne štima i trener se ne bi smio oslanjati na takve podatke.

S Čačićem se možemo složiti da je prvo poluvrijeme protiv Istre bilo bolje nego sve dosadašnje utakmice. No to ipak nije bilo dovoljno dobro da bi zadovoljilo narod, pogotovo je problem bila realizacija.

''Slažem se da tu imamo problema, no igra je bila brža i tečnija. Mogu reći da smo na dobrom putu do igre kakvu želimo'', veli Čačić.

No on mora postati svjestan da je ta uzlazna linija forme prevodoravna, da se sporo penje i pitanje je dokad će biti strpljenja.

Jučer je na treningu radio igru prema naprijed. Deset igrača napada samo vratara, na prste jedne ruke može se nabrojiti koliko su zabili.

''Ne znam čemu toliko negativnosti oko naše igre, čak se s igračima sprda zato što su slavili prolaz u polufinale kupa. Pa naravno da su slavili! Da nisu slavili, onda bi se pisalo o tome kako nisu slavili'', govorio je trener.

Jeste li se zabrinuli za svoj posao nakon što se došlo do izvođenja jedanaesteraca?

''Nisam, radim kao da ću ovdje biti sto godina iako znam je to nemoguće. Samo sam smirio i odredio igrače koji će pucati. Znam da postoje bočni vjetrovi, a ja kao jarbol moram držati sve pod kontrolom.''

Istina je da bočnih vjetrova ima i već su zapuhali prema Čačiću. Njegova se momčad muči protiv bunkera, tako je bilo i kod prošlih trenera koji su onda pali. Zato mora brže raditi korekcije. Jer, zločesti kažu da on ionako nije doveden da plave u ljeto povede u Europu. Da bi promijenio mišljenja u klubu i oko njega, da bi ostao trener, mora brže popraviti ono što ne valja.

Tvrdi da ne šikanira Nikolu Pokrivača jer nije želio ići u Kinu.

''Ne radim to i nisam dobio ni naputke da tako nešto napravim. Samo ga želim dovesti u optimalno stanje.''

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati