Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
'Modri' su favoriti

Tko je Dinamov protivnik na putu za Ligu prvaka? Bjelica najjači adut!

Dinamo je od Uefe zaradio premiju od 2,1 milijuna eura, te osigurao još osam europskih utakmica ove jeseni: dvije u kvalifikacijskom pretkolu i šest u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Današnji ždrijeb playoffa Lige prvaka 'modre' je spojio s Austrijom Beč koju vodi naš stručnjak Nenad Bjelica. Prvak Austrije je u 3. pretkolu Lige prvaka uz dosta muke izbacio islandski Hafnarfjordur. Nakon minimalnih 1-0 u Beču, Austria je na Islandu kod Hafnarfjordura odigrala susret bez pogodaka.

>> Dinamo protiv Austrije Beč u četvrtom pretkolu Lige prvaka!

Momčad bivšeg hrvatskog reprezentativca je bez izrazitih zvijezda, a osim Bjelice na klupi, u redovima Austrije igraju još dvojica Hrvata, stoper Kaja Rogulja i vratar Ivan Kardum. Ukupna vrijednost momčadi je 21,6 milijuna eura.

Od igrača koje treba spomenuti tu su ofenzivni veznjak Nacer Barazite, Nizozemac koji je svojedobno bio proglašen velikom nadom, a u karijeri je još igrao za Arsenal i Monaco. Tu je još i Austrijanac srpskog podrijetla Marko Stanković, koji je u zadnjem prvenstvenom kolu protiv Rieda zabio dva pogotka.

U novu sezonu Austrijske Bundeslige nisu krenuli dobro, skupili su samo četiri boda iz tri utakmice. U posljednjem kolu su, primjerice, u čak dva navrata ispustili dva gola prednosti, 2-0 i 3-1.

Dinamo možda nije dobio najidealnijeg protivnika, ali svakako je u ovom srazu favorit i bilo bi iznenađenje ukoliko Austria Beč izbaci 'modre'. Uglavnom, svjedočit ćemo okršaju dvaju mladih hrvatskih trenera, jednog u lovu na svoju drugu Ligu prvaka, a drugog na prvu. Jurčić je, k tome, igrao u najelitnijem nogometnom natjecanju i kao igrač.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider