Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne daju im članske iskaznice

Teške optužbe na račun Šokote, Marića, Bišćana i Šimića!

Dinamo se oglasio priopćenjem za javnost nakon sjednice Izvršnog odbora kluba. Priopćenje prenosimo u cijelosti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na danas održanoj redovitoj sjednici Izvršnog odbora GNK Dinamo na kojoj su bili i članovi Nadzornog odbora donesene su dvije odluke:

1. GNK Dinamo najoštrije osuđuje javne i medijske istupe četvorice bivših nogometaša našega kluba (Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote) te temeljem Članka 12. Stav 2 Statuta GNK Dinamo odbija zahtjev za članstvom Dariju Šimiću, Siviju Mariću i Igoru Bišćanu, dok Tomo Šokota nije niti podnio zahtjev.

„Na redovitoj sjednici IO-a i NO-a GNK Dinamo, održanoj 31.3.2014. donešena je jednoglasna odluku kojom se najoštrije osuđuju javni i medijski istupi četvorice bivših nogometaša našega kluba. Naime, u svojim istupima navedena četvorica, Igor Bišćan, Silvio Marić, Tomislav Šokota i Dario Šimić, skrivajući se iza parole „Jedan član, jedan glas“ pučističkim metodama žele preuzeti upravljanje GNK Dinamom. U svojim javnim nastupima tako su opetovano iznijeli mnoštvo neistina i uvreda na račun funkcioniranja kluba, njegovih tijela i vodećih ljudi.

Pozivanjem na ulične nemire, lažnim podacima, pritiskom na državna tijela i hajkom na tijela kluba rade na rušenju najuspješnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj.

IO još jednom naglašava da GNK Dinamo djeluje po klupskom statutu, koji je pak sukladan svim hrvatskim pozitivnim zakonskim propisima i potvrđen od svih nadležnih tijela. Naš rad i ukupno poslovanje su pod stalnom kontrolom Nadzornog odbora i gotovo svakodnevnim nadzorom ovlaštenih gradskih i državnih institucija koje nisu pronašle nikakvu ozbiljniju primjedbu.

Nitko ozbiljan ne bi žrtvovao dobitnu kombinaciju sportski i financijski najuspješnijeg kluba kako bi zadovoljio ambiciju pojedinca ili čak produženih ruku političara koji pretendiraju arbitrirati u svemu s konačnim ciljem apsolutne kontrole, to jest preuzimanja kluba bez ikakve ponuđene vizije.

Ovaj IO i NO sigurno neće podleći pritiscima ulice kao niti pritiscima plasiranim kroz medije. Uvijek ćemo postupati po svojoj savjesti i zakonskim propisima, a za sve naše nekadašnje igrače vrata kluba su uvijek bila i bit će otvorena, ali samo kroz legalna tijela.

Sukladno navedenom IO na prijedlog povjerenstva, a temeljem Članka 12. Stavak 2. Statuta GNK Dinamo odbija zahtjev za članstvom Dariju Šimiću, Silviju Mariću i Igoru Bišćanu, dok Tomislav Šokota nije niti podnio“, stoji u obrazloženju prve odluke.

2. Niti jedan član Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora te ostalih tijela GNK Dinamo neće više pratiti utakmice kao gost Hajduka iz tzv. svečane lože sve dok se ta umjetno izazvana spirala mržnje i netolerancije ne prekine.

„Iracionalna i gotovo patološka netrpeljivost kojoj su u svečanoj Hajdukovoj loži izloženi zagrebački gosti, pa čak i oni koji su rođeni Dalmatinci, eskalira iz godine u godinu. Užasnuti smo napadom na našu delegaciju na Poljudu, no još više činjenicom da se neistinama i manipulacijama žrtva pretvara u napadača.

Izvršni predsjednik Zdravko Mamić nikoga nije napao, nego su na njega fizički nasrnula dvojica Hajdukovih uzvanika koji su to javno priznali i čak se time ponose. Sve one koji se bave trovanjem odnosa sjever-jug u Hrvatskoj želimo upozoriti da je laž težak otrov.

Mi želimo prekinuti tu spiralu mržnje kojoj smo se proteklih godina pokušali oduprijeti raznim načinima, od stoičkog podnošenja uvreda, pa sve do izbjegavanja dolazaka u Hajdukovu klupsku ložu.

Onima koji namjerno stvaraju i potiču tu netolerantnu i nesportsku atmosferu, onima koji kreiraju nesnošljivost i mržnju kako bi opravdali vlastitu nesposobnost i neuspjehe moramo poslati jasnu poruku kako mi u tom nečasnom djelovanju ne želimo i nećemo sudjelovati.

Zato od sada niti jedan član Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora te ostalih tijela GNK Dinamo neće više pratiti utakmice kao gost Hajduka iz tzv. svečane lože sve dok se ta umjetno izazvana spirala mržnje i netolerancije ne prekine“, stoji u obrazloženju druge odluke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider