Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kantrida već slavi

Talijanski milijunaš stigao u Rijeku: Cilj mi je europski trofej!

Već se može otvoriti pjenušac, komentiraju klupski čelnici, uvjereni da je ulazak talijanskog milijardera gotova stvar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječani željno očekuju da talijanski poduzetnik iz Genove i vlasnik vaterpolske momčadi Pro Recco Gabriele Volpi u petak uđe u klub. Najprije kao sponzor koji će pokriti i dugove, a u dogledno vrijeme i kao vlasnik. Volpi je predvečer sletio u Rijeku, a sutra prijepodne trebao bi posjetiti Kantridu prije sastanka s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom u riječkom Poglavarstvu. Nakon toga, za riječkog nogometnog prvoligaša sudbonosnog susreta, javnost će konačno znati kakva je budućnost NK Rijeke.

Volpijeva prethodnica, Luigi Micheli i Giuseppe Spalenzo, zajedno s revizorskom kućom koju je angažirao HNK Rijeka, četvrtak je provela u pregledavanju financijskih knjiga kluba. Pred Volpijev dolazak Riječani su se pobrinuli za posljednje dotjerivanje glavnog i pomoćnog stadiona na Kantridi. Da je ozračje pred konačnu odluku u Rijeci pozitivno, potvrđuje i apsolutna podrška Izvršnog odbora kluba na sjednici koja je održana u srijedu, a na kojoj je jedina tema bila – dolazak Volpija i ulaganje u riječkog prvoligaša.

Potvrdio je to i predsjednik NK Rijeke Robert Komen, dodavši kako na sjednici nije bilo primjedbi već konstruktivnih pitanja, primjerice o mogućem postojanju kritičnih točaka zbog kojih bi "operacija Volpi" mogla doći u pitanje. Komen tvrdi kako takvih kritičnih točaka nema.

"Drago mi je da ću pomoći klubu, ali i dalje će ga voditi vaši ljudi. Cilj mi je da Rijeka osvoji neki europski trofej, ali znam da je jako dalek put", rekao je Volpi po dolasku. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati