Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte s kime ga uspoređuju

Svjetski mediji o Haliloviću: 'Hrvatsko čudo od djeteta' i 'balkanski Messi'

Brojni svjetski internetski portali objavili su opširne tekstove o transferu 17-godišnjeg Alena Halilovića iz Dinama u Barcelonu, opisujući njegove kvalitete i analizirajući usporedbe s Lionelom Messijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tekstovima se Halilovića opisuje kao "hrvatsko čudo od djeteta", "balkanskog Messija", ili "malog Messija". Uspoređuju ga i sa Davidom Silvom, Arjenom Robbenom, Andresom Iniestom i Lukom Modrićem. No, usporedba sa Modrićem, pišu internetski portali, više se temelji na izgledu, oboje su lagane građe i imaju plavu kosu, ali su po načinu igre različiti tipovi nogometaša.

Iako postoje očite igračke sličnosti sa Messijem, većina izbjegava upotrebljavati njegovo ime u istoj rečenici s argentinskim čarobnjakom.

Halilović je debitirao za Dinamo sa 16 godina i ubrzo je stekao reputaciju jedne od najvećih nada europskog nogometa, a pažnju velikih europskih klubova privukao je kad mu je bilo samo 14 godina. Osim Barcelone, za njega su se zanimali Manchester City, Arsenal, Manchester United, Real Madrid i Tottenham.

Halilović ima odličan osjećaj za utrčavanje u prazan prostor što se u 'totalnom nogometu' posebno cijeni, kao i kod klubova koji igraju 'tiki-taku', kao što to čini Barcelona. On ima kvalitete koje posjeduju samo najbolji svjetski napadači, a to je da lakoćom prolazi braniče u prostoru na 30-ak metara od gola, pišu portali.

Svjetski internetski portali zaključuju kako je Barca dobila igrača s velikim potencijalom koji bi se mogao razviti u napadača svjetske klase. No, ako Halilović želi uspjeti na Camp Nou, Barca zna da ga mora osloboditi pritiska javnosti i zato će na početku igrati u B momčadi koja nastupa u drugoj španjolskoj ligi.

Halilović je potpisao ugovor na pet godina, a iz Barcelone su objavili kako je transfer vrijedan 2,2 milijuna eura, a Dinamo će dobiti i dodatne bonuse koji će ovisiti o Alenovim nastupima za prvu momčad. U stranim medijima navode da bi konačna vrijednost transfera mogla iznositi 12 milijuna eura. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider