Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavljene presude

Je li došao kraj sramotnom suđenju? Križarić i ostali 'grješnici' lete u 2.HNL!

Održana je Komisija nogometnih sudaca IO Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj se raspravljalo o brojnim sudačkim greškama proteklih tjedana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zaključke sa sjednice prenosimo u cijelosti:

"Nakon održane sjednice Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a ovime želimo informirati javnost o obavljenoj Analizi suđenja nogometnih sudaca Prve i Druge HNL-e u natjecateljskoj 2012./2013. god. – jesenski dio.

ZAKLJUČCI sa sjednice Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a:
Nakon održane sjednice Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a ovime želimo informirati javnost o obavljenoj Analizi suđenja nogometnih sudaca Prve i Druge HNL-e u natjecateljskoj 2012./2013. god. – jesenski dio na kojoj su utvrđeni sljedeći:

ZAKLJUČCI:

1. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a u potpunosti je svjesna činjenice da su učinjene sudačke greške na pojedinim nogometnim utakmicama kao i da je izostala dosljednost u primjeni PNI od strane nogometnih sudaca.
2. Temeljem utvrđenih propusta nogometnih sudaca na prvenstvenim utakmicama Prve HNL-e isti su nanijeli štetu sudačkoj organizaciji i pridonijeli osjećaj nepovjerenja u tako važnom segmentu nogometne igre.
3. Uočeni i naglašeni propusti nogometnih sudaca utvrđeni su na sljedećim prvenstvenim utakmicama:

PRVA HNL-a
05. kolo – odigrano, 18. kolovoza 2012. god.
→ ZAGREB – SLAVEN BELUPO
→ LOKOMOTIVA – HAJDUK
→ OSIJEK – RIJEKA

07. kolo – odigrano, 01. rujna 2012. god.
→ RIJEKA – HAJDUK

DRUGA HNL-a
03. kolo – odigrano, 01. rujna 2012. god.
→ LUČKO – SOLIN

4. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a sukladno UEFA-inoj Sudačkoj konvenciji i PRAVILNIKU o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja, a temeljem članka 12. naprijed navedenog Pravilnika izriče sankcije s primjenom do daljnjega nogometnim sucima spornih utakmica glede slabije primjene PNI i nezadovoljavajuće forme. Isti će biti određivani na prvenstvene nogometne utakmice neposredno na niži stupanj natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza.
5. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a odlučiti će o njihovom povratku na suđenje prvenstvenih utakmica Prve HNL-e odnosno Druge HNL-e nakon spoznaje kada isti dostignu zadovoljavajuću formu.
6. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a zauzela je stav da će stručno analizirati svaki individualni propust nogometnih sudaca te o istima donositi odluke na sjednicama a ne putem medija.
Ne prihvaćamo izražene tendencije i namjere o oštećenju bilo kojeg nogometnog kluba jer to su samo individualni propusti nogometnih sudaca tijekom utakmice. Greške su moguće i sastavni su dio nogometne igre u kojoj sudjeluju igrači, treneri i nogometni suci te je potrebno kroz tu prizmu sagledavati i nastojati da se iste svedu na najmanju mjeru.
7. Sudačka komisija HNS-a odlučno i čvrsto stoji kod svog stava te je u stanju pravovremeno donijeti Odluke za dobrobit nogometa i suđenja i vratiti vjeru sudačke organizacije Hrvatskog nogometnog saveza."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider