Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Marić: Blizu sam da tužim UEFA-u, spreman sam kao vojnik '91.

Nogometni sudac Bruno Marić razmišlja o tužbi protiv UEFA-e!!!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što ga je izvjesni tajni agent njemačke policije Robin Bokšić osumnjičio za namještanje utakmice finala kupa između Dinama i Hajduka - pa cijeli slučaj istrage preusmjerio na hrvatski nogometni savez, Marić razmišlja o pravnim koracima kako bi vratio čast i ugled.

'Ne mogu ja ovo oprostit nikome, ne mogu ja oprostit. Moj cilj je vratit se suđenju', započeo je Bruno Marić svoje obraćanje medijima.

Ne mogu ja ovo oprostit nikome, ne mogu ja oprostit. Moj cilj je vratit se suđenju

Još uvijek izvan travnjaka, ali pod opsadom medija - Bruno Marić razmišlja o tužbi protiv UEFA-e. Njegov odvjetnik prvom čovjeku Disciplinske komisije poslao je pismo prije 10 dana. Odgovora još nema.

'Nakon što razmotri odgovor, ako ga uopće dobije, poštivajući njegovu uputu ja ću odlučiti da li ću postaviti pitanje odgovornosti UEFA-e za sve ovo što mi se događalo.'

U središtu skandala koji je uzdrmao hrvatski nogomet, Marić se našao prije mjesec dana. Daruvarskog suca sumnjičili su za namještanje finala kupa i direktno potkradanje Hajduka. U kući nogometa ispitivao ga je njemački tajni agent Robin Bokšić kojeg su nekoliko dana kasnije optuživali za prevaru crikvenički hotelijeri, dostavljači pizze - pa i taksist kojem nije platio.

Prvi ljudi nogometne vlade potom su otišli u UEFA-u, a ona je cijelu istragu preusmjerila na HNS. Izvjesni tajni agent sada se više ne javlja na mobitel. A HNS-ovci su oprezni u izjavama.

I u kojem smjeru se sad ide s istragom?

'U smjeru pregledat će Disciplinska komisija i povuć odgovarajuće poteze', kazao je Zorislav Srebrić.

Daruvarski sudac istine se ne boji.

'Očekujem da se na nogometne terene vratim u sljedećem kolu, spreman sam ko hrvatski vojnik devedeset prve.'

Do sljedećeg kola možda se i hrvatski nogomet iz crne kronike vrati tamo gdje pripada. U rubriku sporta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider