Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moraju mu platiti

Sud u Daruvaru presudio u korist Brune Marića, a protiv UEFA-e

Općinski sud u Daruvaru naložio je UEFA-i da hrvatskom nogometnom sucu Bruni Mariću isplati iznos od 750 tisuća kuna, kao naknadu štete zbog neutemeljenih optužbi da je sudjelovao u namještanju nogometnih utakmica hrvatskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bruno Marić je tužio UEFA-u sredinom 2012. godine i tražio milijun kuna odštete, tvrdeći da ga je istražitelj te nogometne organizacije Robin Bokšić lažno optužio za namještanje finalne utakmice hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka 2009. godine, koju je Dinamo dobio s 3:0, uz dva crvena kartona i jedanaesterac dosuđen protiv Hajduka.

Suđenje je na daruvarskom sudu počelo u ožujku prošle godine, a sud je današnjom nepravomoćnom presudom proglasio UEFA-u krivom za neutemeljeno prokazivanje Marića.

Njegov odvjetnik Vladimir Gredelj je nakon čitanja presude novinarima izjavio kako je sud svojom odlukom poručio da se ova velika organizacija ne može tako ponašati prema "malim ljudima".

"Sud je rekao velikoj UEFA-i da se ne može tako ponašati prema malim ljudima. Preplavljen sam emocijama i osjećajima koja je izazvala ova pobjeda. Posvećujem je trojici sinova Brune Marića, koji imaju pravo biti ponosni na svoga oca baš kao sva druga djeca", istaknuo je Gredelj.

Najavio je žalbu na presudu, s obzirom da je Marić tužbom tražio milijun kuna odštete.

"Žalit ćemo se jer UEFA ne zaslužuje da joj oprostimo ni jedan euro. Prema mojoj stranci ponašali su se dosta ponižavajuće i bahato nudeći 10 tisuća eura. Sud nije dobro procijenio visinu štete, jer nije uzeo u obzir milijunski auditorij do kojeg je doprlo sve što je izrečeno na račun Brune Marića", naglasio je.

Najavio je da će za žalbu pripremiti "kompleksno vještačenje" kojim će utvrditi do kolikog su broja ljudi došle takve optužbe. Zadovoljstvo presudom izrazio je i Marić.

"Mnogi su se smijali mojoj izjavi s početka ovog slučaja, kad sam rekao da mi je važna isprika UEFA-e, a ne novci. I danas kažem da mi je najvažnije što je UEFA proglašena krivom za ono što su učinili meni i mojoj obitelji. Ovime smo pobijedili UEFA-u koja je mislila da je nedodirljiva i njihove službenike koji misle da ljudima mogu raditi što žele", poručio je.

Najavio je kako će dio novca koji će mu biti isplaćen usmjeriti prema "onima kojima je potreban".

Sud je presudom odredio i da UEFA, osim 750 tisuća kuna koje je na ime odštete dužna isplatiti Mariću, u roku od 15 treba podmiriti troškove suđenja u iznosu od 441.781 kuna.(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider