Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Stižu nova pojačanja: Mamić drži Jurčića, Ivankovića i Tota na 'tihoj vatri'

Jurčić je favorit broj jedan, ali „bijeli dim“ trebao bi se vidjeti iznad Maksimira u četvrtak oko 20 sati…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić sinoć je na utakmici u Varaždinu bio u staroj formi. Nakon dugog vremena moglo ga se vidjeti nasmiješenog i raspoloženog za razgovor. Priliku su iskoristili lokalni „mali poduzetnici“. Maminjo se nekoliko puta mašio za džep i podijelio nekoliko tisućica s likom Ante Starčevića. Čini se da novčanice od 500 eura više nisu u modi, ali primjećujemo da „sretni dobitnici“ nisu protestirali. Svjesni su da i oni moraju podnijeti teret krize…

>> Dinamo suvereno osvojio Kup: Mamić darovao navijaču tisuću kuna!

>> Mamić slaže momčad za Ligu prvaka: Leko potpisao za Dinamo!

Dinamo je rutinirano pobijedio Varaždin i potvrdio osvajanje Kupa, no to nije bio ključni razlog Mamićeva veselja. Pravi razlog je taj što je Dinamov gazda u jednom danu stavio „ad acta“ Vahida Halilhodžića, pa produžio ugovor s Leandrom Cufreom i naposljetku doveo prvo veliko pojačanje Jerka Leku.
„Nemojte zaboraviti da smo jučer definitivno potpisali i Alispahića. Mislim da smo u 24 sata jako puno toga napravili, a vidjet ćemo što će nam vrijeme donijeti“, smijući se podsjetio nas je Mamić.

'Zahvaljujem Vahi na dvostrukoj kruni'

Kaže da je rastanak s Vahom nakon svega ipak bio na civiliziranoj razini. „Ja mu zahvaljujem na svemu što je učinio za Dinamo, a učinio je jako puno. Čestitam mu na osvajanju duple krune“, smireno je poručio Mamić.

Leko je već aterirao na Maksimir. Kad će Josip Šimunić? Koliko je blizu dolaska?
„Ne mogu vam reći koliko je Šimunić blizu ili daleko dolaska u Dinamo. Poznata je naša i njegova želja da on dođe u Dinamo, no zato potreban dogovor između Šimunića i Hoffenheima. Očekujem da se to dogodi svaki trenutak, a znajući za Šimunićevu silnu želju za dolaskom u Hrvatsku, siguran sam da će se to ostvariti."

Predsjednik Dinama Mirko Barišić kaže kako je potrebno sve učiniti da bi se dohvatila Liga prvaka te da stoga prodaje igrača ne bi smjelo biti. Iz posljednjih poteza Dinamove Uprave moglo bi se iščitati kako „modri“ imaju ozbiljne namjere za plasman u Ligu prvaka.
„U pravu ste! Nećemo sada nešto gromoglasno najavljivati, ali činjenica je da nam se puno toga poklopilo. Bit ćemo nositelji u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Ide nam nekako sve po planu: proslavili smo sto godina postojanja kluba, dodali smo prefiks građanski, mislim da smo s time pomirili prošlost i budućnost kluba, osvojili smo dvostruku krunu…“, nabrojio je Mamić postignuća Dinama u protekloj sezoni.

'Osnažujemo momčad, ali bit će još iznenađenja'

No, proboj u Ligu prvaka s Dinamom jedna je od najvećih Mamićevih želja. Međutim, ta misija zahtjeva potpunu „financijsku predanost“. Metaforički rečeno „uloži da se množi“.
„Lako se da iščitati iz posljednjih poteza da osnažujemo momčad, ali to nije sve, bit će na tom planu još iznenađenja“, zagonetno je poručio Mamić.

Ostaje još samo pitanje s kojim će trenerom Dinamo napasti Ligu prvaka. „U četvrtak na Izvršnom odboru to ćemo definitivno saznati. Bijeli dim bi se mogao vidjeti iznad Maksimira oko 20 sati. Ja imam svoga favorita, ali budite da bez rasprave s članovima IO-a neće biti izbora novog trenera“, kazao je Mamić i ponudio tri glavna favorita:

'Tri su glavna favorita: Tot, Ivanković i Jurčić'

„To su Marijo Tot, Branko Ivanković i Kruno Jurčić. U raspravi na IO-u iskristalizirat ćemo stavove“, ponovio je Mamić, ali na opetovano inzistiranje novinara nije htio otkriti tko je njegov favorit.
„To ne bi bilo u redu, ne bi bilo pošteno. Postoje tri kandidata, a s objavom mojeg favorita povrijedio bih članove Izvršnog odbora. Tek sutra ćemo otvoriti raspravu, a ja se nadam i zaključiti“, poručio je Mamić.

Iako se pojavila glasina kako je Mamić već odlučio da će Jurčića postaviti na mjesto trenera Dinama, čini nam se da ni on sam još uvijek nije sasvim siguran koga izabrati od tri spomenuta kandidata. Na utakmici s Varaždinom Jurčić i Ivanković pozicionirali su se na pristojnu odaljenost od Mamića. Jurčić je bio na lijevoj strani, a Ivanković je sjedio na desnoj, i to u društvu uniformiranog policajca.

Bit će da Mamić obojicu drži „na tihoj vatri“. Da je jednom od njih dvojice obećao mjesto trenera, pretpostavljamo da se onaj drugi ne bi pojavio u njegovoj blizini. Ni Tot nije bez izgleda. Doznajemo da u IO-u ima njegovih fanova. Kaže da je iznio svoje ambicije čelnicima kluba te da čeka odgovor. Ako im se ambicije ne budu poklapale, Tot kaže da neće biti trener, ali da će ostati djelatnik kluba. Kako god, Dinamo će sutra sigurno dobiti novog/starog trenera. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider