Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Štimac za Dnevnik Nove TV: Markovićeve suze UEFA-i su uzaludne!

Igor Štimac smatra da se s ljudima koji stoje iza Vlatka Markovića ne može postići dogovor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igor Štimac prošle je nedjelje proglašen predsjednikom HNS-a na Izvanrednoj skupštini HNS-a, no na njoj nisu sudjelovale pristaše Vlatka Markovića.

Gospodin Marković nije u srži ovog problema, njime se manipulira dugi niz godina kako odgovara Mamiću

''Osjećam se kao čovjek koji ima veliku potporu unutar županijskih nogometnih saveza i na to svakako mogu biti ponosan. Što se konačne odluke Ureda opće Uprave Grada Zagreba tiče, za mene je izvjesno da je bilo 25 legitimnih zastupnika na Izvanrednoj skupštini, što čini većinu, a statut jasno govori da se odluke većine moraju poštivati. No, poštivat ću odluku Ureda kakva god bila,'' otkrio je u Dnevniku Nove TV Igor Štimac.

>> UEFA: Za nas je Marković i dalje predsjednik!

>> VIDEO: I pravnici podijeljeni oko Štimca i Markovića

>> Marković: 'Nije dobro, zbog njih bi nas UEFA mogla izbaciti!'

No, UEFA je stala na stranu Markovića. Štimac nije iznenađen.

''To je razumljivo, Marković je izabran na onoj izbornoj skupštini, Ured državne uprave je verificirao taj zapisnik, a mi svoj još s Izvanredne skuštine nismo ni predali. Nisu drugo objašnjenje mogli ni dati i ne znam zašto smo toliko iznenađeni. Međutim, suze koje su prolili Marković i suradnici UEFA-i su uzaludne, a siguran sam da UEFA-u nisu izvjestili koliko su statutarnih kršenja imali, koliko su građanskih sloboda uskratili onima koji su trebali tamo biti, a nije im dozvoljeno glasati, i koliki su glasali, a nisu imali na to pravo,'' kazao je od pristaša izabrani predsjednik HNS-a pa dodao:

''Postavit ću samo jedno pitanje: tko je taj moćnik koji je dao Mamiću uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak i omogućio mu da sudjeluje u radu Izborne skupštine i tako doprinese pobjedi Markovića? Ima 20 krucijalnih događanja u kojima su Marković i njegovi suradnici prekršili statutarne odredbe i Zakon Republike Hrvatske.''

Nije zabrinut što se Ante Kulušić, izabran za dopredsjednika Štimčeve vlade, nije javno opredijelo protiv Vlatka Markovića.

''Kulišić je u vašem prilogu rekao da je na strani nogometa, a dao je glas meni, pa mogu biti ponosan. Ponosan sam na njegovo ponašanje, i na sve što želi napraviti kako bi distancirao svoju političku ulogu u ovoj priči. Niti u jednom trenutku nismo htjeli potencirati ničiju političku ulogu, jer jasno je da UEFA i FIFA ne dopušta uplitanje politike u ovakav tip organizacije i stoga je logično ovakvo naše ponašanje.''

U dogovor s drugom stranom ne vjeruje.

''Gospodin Marković nije u srži ovog problema, njime se manipulira dugi niz godina kako odgovara Mamiću, teško je razgovarati s osobom koja je u stanju kršiti zakone ove zemlje, a ponaša se kao da se ništa ne događa.''

''Svi sa moje strane koji podržavaju program koji smo iznijeli i prezentirali spremni smo sjesti i razgovarati, ali ne s ljudima kojima Zakon Republike Hrvatske brani obnašanje dužnosti dok se prema njima vode kazneni postupci,'' zaključio je Štimac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider