Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Štimac suspendiran, a Mamiću 25.000 kuna globe

Disciplinska komisija HNS-a izrekla je jednomjesečnu suspenziju Igoru Štimcu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a odlučeno je da se Igora Štimca i sve skupštinare koji su se sudjelovali na Izvanrednoj skupštini 20. veljače, a koju su Uefa i Fifa proglasili nelegalnom, prijavi Disciplinskoj komisiji HNS-a.

>> VIDEO Štimac: Nepošteno je zvati nas đubretarima!

>> Mamić zaprijetio Štimcu: Gadi mi se sve ovo, moj će se sin odreći licence!

Neki su očekivali da bi Disciplinska komisija mogla kazniti Štimca i njegove "suborce" višemjesečnom suspenzijom kako ne bi imali pravo sudjelovati, ako budu to poželjeli, na sjednici Skupštine koju je Vlatko Marković zakazao za 19. travnja, no to se ipak nije dogodilo. 

Štimac je već ranije naglasio kako su za njega odluke Izvršnog odbora nelegitimne jer ne priznaje rezultate prosinačke Izborne skupštine.

''Ja im preporučujem da u interesu hrvatskog nogometa suspendiraju sami sebe i da nas ubuduće oslobode ove tiranije'', rekao je Štimac na odluku o jednomjesečnoj suspenziji za Dnevnik Nove TV.

Uz skupštinare suspendirana su i dva člana Izvršnog odbora Ivan Brleković i Željko Čulo.

Novčano je kažnjen i član IO HNS-a Zdravko Mamić s 25.000 kuna globe zbog kršenja kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.

Na današnjoj sjednici je Disciplinska komisija HNS-a donijela sljedeće odluke:

1. Temeljem prijave Izvršnog odbora da su počinjeni prekršaji iz članka 87., 90. i 92. Discplinskog pravilnika HNS, pokrenut je disciplinski postupak protiv Josipa Bajla, Stipe Ćaćića, Mile Čirjaka, Davora Daraboša, Zvonka Gelo, Berislava Gržanića, Davora Ivića, Darka Jergovića, Željka Mihalja, Mladena Mikolčevića, Jakova Modrušana, Gorana Pauka, Nikole Stevanovića, Josipa Šarića, Igora Štimca, Krešimira Vejića, Dražena Zebeca, Ivana Brlekovića, Željka Čulo, Ivice Batinića, Stipe Doljanina, Željka Dulibića, Nikole Galešića, Tomislava Jurjevića, Ivice Mađera, Dragutina Marjanovića i Dorisa Miculinića, te se imenovanima izriče suspenzija u trajanju od jednog mjeseca.

2. NK Croatia Sesvete, NK Istra 1961 i NK Međimurje nalaže se da ispune financijske obveze prema igračima i trenerima, a najkasnije do 20. ožujka 2011. U međuvremenu će im na svakoj prvenstvenoj utakmici koju odigraju do tog datuma, a ne plate dugovanja, biti oduzet po jedan bod. Ako ne plate do 20. 03. 2011. bit će automatski suspendirani.

3. Zdravku Mamiću, članu Izvršnog odbora HNS i izvršnom dopredsjedniku NK Dinamo, Zagreb, zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika izriče se novčana kazna u visini od 25.000 kn.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider