Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Štimac ruši Markovića: Birat će se novi predsjednik?

Štimac najavljuje da će imati većinu na Izvanrednoj skupštini…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igor Štimac predao je 19. siječnja u Kući nogometa 23 potpisa skupštinara za saziv Izvanredne skupštine HNS-a, a na kojoj će predložiti poništavanje odluka Izborne skupštine od 17. prosinca prošle godine.

„Predsjednik Saveza mora sazvati Izvanrednu skupštinu u roku od 30 dana kada minimalno trećina zastupnika potpiše zahtjev. Ako je ne sazove, ja ću je sazvati“, izjavio je tada Štimac.

Štimac tvrdi da Izvanredna skupština mora biti sazvana 20. veljače bez obzira što je Ured opće uprave Grada Zagreba proglasio legitimnom Izbornu skupštinu od 17. prosinca. Za kvorum mu je potrebno 25 glasača, odnosno da bi njegov prijedlog prošao na Izvanrednoj skupštini, Štimac mora imati 25 od ukupno 49 glasova.

Štimac najavljuje da će na Izvanrednoj skupštini, koja je bi se ponovo trebala održati u hotelu Westin, imati najmanje 27 glasova, kako je izjavio za Sportske novosti. Dakle, Štimac očekuje da će imati čak dva glasa više nego što mu je potrebno za većinu, a najavljuje da bi se lako moglo dogoditi da ima i više od 27 glasova. Time bi, ostvare li se Štimčeve najave, detronizirao aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

No, predsjednik Izborne komisije HNS-a Stanko Hautz nedavno je izjavio kako Štimac na Izvanrednoj skupštini ne može biti izabran za novog predsjednika, nego bi se morao započeti novi postupak kandidiranja.

Predsjednik Zagrebačkog županijskog nogometnog saveza Ivan Brleković, pravni ekspert u Štimčevom taboru, samo se nasmijao na Hautzovo tumačenje.

Ispod je moje razini da to komentiram. Mislim da sam time sve rekao“, kratko nam je kazao Brleković.

Dakle, Štimac sa svojim suradnicima namjerava 20. veljače razriješiti Markovića dužnosti predsjednika HNS-a, ali i predložiti biranje novog predsjednika na istom zasjedanju. Tek će se vidjeti koju će taktiku izabrati Markovićeva strana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider