Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispunili financijski fair-play

Stigla potvrda iz UEFA-e: Hajduk smije igrati u Europi!

Ono što je neslužbeno najavljeno prije mjesec dana sada je dobilo i svoju službenu notu. Iz Nyona je stigao dopis UEFA-e u kojem stoji da je Hajduk ispunio sve zahtjeve financijskog fair playa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve financijske obveze do 31. prosinca 2012. Hajduk je ispunio, sada se može nadati financijskoj injekciji od 160 tisuća eura koliko je trebao dobiti za ovosezonske nastupe u kvalifikacijskim utakmicama za Europsku ligu.

Kako piše u odluci, rezultat ispitivanja koji je prenio glavni istražitelj CFCB-a je da su do sada ispunjeni svi uvjeti i da je na dan 31. ožujka 2013. godine HNK Hajduk platio dospjela dugovanja koja je utvrdila Istraživačka komora CFCB-a na dan 30. rujna 2012., zatim iznose koji su pismeno odgođeni između 30. rujna 2012. i 21. prosinca 2012. a koji su dospjeli prije 31. ožujka 2013., sva dugovanja do dana 31. prosinca 2012. koja prethodno nisu bila utvrđena kao dospjela od strane Istraživačke komore CFCB-a a koja su dospjela prije 31. ožujka 2013., u skladu s člancima 49 i 50 CL&FFP pravila.

Da Hajduk nije ispunio uvjete dobio bi kaznu od 40 tisuća eura i na jednu sezonu bio bi izbačen iz Europe. Sada su te muke stavljene sa strane, još je preostalo da Hajduk do kraja sezone izbori igranje u Europi. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider