Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Srebrić se nada zaštiti Fife 'ako država podrži Štimca'

Marković i Srebrić vratili su se u Zagreb s potvrdom Uefe i Fife kako neće biti priznati nikakve odluke Skupštine koja će se održati u režiji Igora Štimca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon turneje po Švicarskoj, Vlatko Marković i Zorislav Srebrić vratili su se u Zagreb s potvrdom Uefe i Fife kako krovne nogometne organizacije neće priznati nikakve odluke donesene od strane Skupštine koja će se održati 20. veljače u režiji Igora Štimca.

>> UEFA i FIFA: Nedjeljna 'Štimčeva' skupština HNS-a je nelegitimna!

„Ovo nije prvi puta da Fifa i Uefa zajedno predoče svoje stavove. Čekali smo odgovor dva dana. Putovali smo u Švicarsku ne samo zbog toga. Imali smo i sastanke radi drugih aktivnosti“, istakao je glavni tajnik HNS-a Srebrić dodajući da je, prema zaključku Uefe i Fife, izvanredna sjednica Skupštine koju organizira Igor Štimac nelegitimna.

Srebrić ističe da je jedina legitimna sjednica ona koju je sazvao predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

„Činjenica je da je sjednica sazvana u roku i da će se ona održati, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i rasprava o aktualnostima u hrvatskom nogometu. Poslali smo i pozivnice za sjednicu 19. travnja.“

Glavni tajnik HNS-a tvrdi kako se iz Fifinog i Uefinog dopisa jasno vidi da je prosinačka Skupština legitimna jer je verificirana kod nadležnog državnog organa.

"Stoga je jasno da ne postoji uporište za nedjeljnu skupštinu", kaže Srebrić.

>> UEFA i FIFA: Nedjeljna 'Štimčeva' skupština HNS-a je nelegitimna!

Hoće li biti sankcija za Igora Štimca i one delegate koji se pojave na Skupštini 20. veljače?

„Iz ovih dokumenata stoji da u propisima nema uporišta za tu Skupštinu. Sve će se moći razriješiti na legitimnoj Skupštini 19. travnja.“

Postavlja se pitanje kako će reagirati Fifa i Uefa ako nadležno državno ministarstvo uprave verificira 'Štimčevu Skupštinu'?

„Bilo je nekih zemalja u kojima se državna vlast miješala u nadležnost nogometnih organizacija, pa se to moralo vratiti u okvir nacionalnih saveza“, prilično indikativno odgovara Srebrić.

Hoće li Štimac imati u nedjelju kvorum?

„Ako se budu držali izjašnjavanja po županijskim savezima, sutra neće biti kvoruma“, kratko je odgovorio Srebrić te je na kraju kazao kako ne može doći do bipolarizacije nogometne organizacije: „Pravo djelovanja ima samo ona organizacija koja je registrirana. Tako da je tu sve jasno“, zaključio je Srebrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider