Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS zatražio sastanak

Srebrić: Nismo znali za nepravilnosti; Jovanović: Prvi korak su ostavke!

Na opetovane kritike ministra Jovanovića i njegov poziv čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza da odstupe, reagirao je HNS-ov glavni tajnik, Zorislav Srebrić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza komentirao je nedavnu izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića kako "vrh HNS-a vodi nogomet u propast" te kako se nakon posljednjih afera može govoriti o "moralnoj, društvenoj i kaznenoj odgovornosti HNS-a."

''Prije svega možemo naznačiti da su aktivnosti u nogometnoj organizaciji raznovrsne. U tim raznim aspektima događa se puno lijepih stvari, ali u posljednje vrijeme su, nažalost, otkrivene i neke aktivnosti kojima nije mjesto u nogometu i sportu. Naravno da su takve aktivnosti podvrgnute kritici i njih treba dobro razumjeti. I treba tu aktivnost usmjeriti prema eliminaciji'', rekao je Srebrić.

"I prije godinu dana u aferi "offside" HNS se stavio na raspolaganje državnim institucijama te je tada ostvaren jedan dobar oblike suradnje koji bi trebao doći do izražaja u svakoj sličnoj situaciji", istaknuo je glavni tajnik HNS-a ustvrdivši kako država, za razliku od saveza, ima instrumente za rješavanje takvih situacija.

''Naravno, s obzirom na aktivnosti u ovoj godini, iziskuje se jedan maksimalan angažman u okviru nogometne organizacije, ali istovremeno će se ustrajati na borbi protiv svega što u nogometu nije dopušteno'', objasnio je Srebrić.

Na pitanje da li posljednji događaji u hrvatskom nogometu mogu dovesti u pitanje regularnost domaće nogometne lige Srebrić je kazao kako će o tome moći razgovarati kada budu provedeni svi postupci.

"Postoji pravilnik o natjecanju u kojem članak 80 regulira da može doći do poništenja pojedinih utakmica, no prije svega moraju drugi postupci postati pravomoćni", poručio je Srebrić dodavši kako UEFA i FIFA imaju "dobar uvid u događaje u hrvatskom nogometu."

''Mi sasvim sigurno nismo znali za nepravilnosti. Da smo znali, onda bi poduzeli odgovarajuće aktivnosti, ali isto tako i državnim organima, koji imaju instrumente kojima mogu nešto ovako nedopušteno utvrditi, trebalo je određeno vrijeme. Da smo mi odbili bilo kakav oblik suradnje, onda bi se nama moglo predbacivati. U ovakvoj situaciji dat ćemo punu podršku i pomoći ćemo u razotkrivanju nepravilnosti'', naglasio je glavni tajnik HNS-a.

Po njegovim riječima HNS ima snage obračunati se s ovim aferama, ali "samo zajedničkim snagama i naporima situacija se može popraviti".

Na pitanje razmišlja li o ostavci Srebrić je odgovorio:

"Razmišljam o mnogočemu. Neka bude to zajedničko razmišljanje o onome što je najbolje za razvoj hrvatskog nogometa.''

Nije puno trebalo čekati na odgovor ministra Jovanovića...

''Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama, koje ih izgleda zanimaju neusporedivo više od nogometa i nogometaša. Vrlo rado ću ih, zajedno sa svojim doministrom za sport Skansijem, primiti na razgovor jer možda im taj razgovor pomogne u razmišljanju da podnesu ostavke. Trebaju to učiniti zbog odgovornosti koju snose za otužno stanje hrvatske nogometne lige koja je potonula u močvari korupcije, nemorala i neodgovornosti manjine što sramoti ogromnu većinu istinskih zaljubljenika u nogomet. Prvi korak u spašavanju nogometa je ostavka Srebrića i Markovića, bolje je da časno odu dok još imaju priliku, nego da nečasno ostanu i jednu minutu duže. Svojim odlaskom otvaraju vrata novim, svježim, osobno se nadam brončanim vatrenim, koji će sigurno imati viziju, ideje, program i plan kako vratiti našem nogometu ne samo brončani, nego i zlatni sjaj'', komentirao je na svom Facebook profilu Željko Jovanović.

HNS je zatražio prijam kod ministra, kako bi ga uvjerio da su oni iz Rusanove zapravo jako dobri momci. Želja će im vjerojatno biti ispunjena, ali sudeći po statusu na Facebook stranici Željka Jovanovića, od tog sastanka Marković i društvo ne trebaju previše očekivati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider