Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoki okršaj

Šokantan poraz Splita: Zadar slavio u Parku mladeži!

Prva utakmica petog kola HNL-a završila je neočekivanom pobjedom gostiju.

Zadar je u Parku mladeži slavio protiv Splita s 3:1, upisavši svoju drugu pobjedu u ovom prvenstvu. Zadrani su s ova tri boda skočili na petu poziciju, preskočivši upravo Split kojemu je ovo bio treći poraz u pet kola, a drugi na domaćem terenu (s 0:3 ih je dobio Hajduk).

Ništa od osvete Splita

Split je dočekao Zadrane željan osvete za ogled na Stanovima u posljednjem kolu prošle sezone, kada je remijem Zadar osigurao sebi ostanak u ligi, a Splitu uskratio nastup u Europi, u susretu poslije kojeg su se dugo vukli repovi zbog suđenja, ali i ponašanja igrača Zadra. Igrači Stanka Mršića bili su u prve četiri minute blizu toga da ranim pogotkom usmjere utakmicu, ali iz neposredne blizine prvo je glavom neprecizan bio Mate Bilić, a potom i Tomislav Glumac.

Zadar poveo iz prvog udarca

I onda, u devetoj minuti, praktički iz ničega je poveo Zadar. Poslije jednog kornera Vrgoč je odbio ubačaj gostiju, ali Muić je poslao još jednu loptu u srce šesnaesterca Crvenih gdje neometani Šimurina matira Zagorca. U 17. minuti naoko bezazleni detalj, koji će se kasnije pokazati iznimno važnim. Mate Pehar je preoštro startao na Muiću.

Peharov crveni načeo...

U finišu prvog poluvremena Mate Bilić je donio poravnanje Splitu, udarcem glavom na ubačaj Parackog u situaciji dok je bio okrenut leđima. Činilo se kako će taj pogodak dati krila igračima Splita u nastavku, ali u prvih 15-ak minuta drugog dijela zadarski blok odolijevao je lakoćom jalovim napadima Crvenih, sve dok se u 62. minuti dvoboj nije sasvim okrenuo. Pehar je neoprezno startao na Bašića i Križarić mu je opravdano pokazao žuti karton.

...Ivančićev pogodak dotukao Crvene

Bio je to signal Zadranima da zaigraju nešto otvorenije, a pet minuta kasnije su i poveli. Ivančić je primio jednu loptu, namjestio ju na desnu nogu i prizemnim udarcem s 18 metara u donji lijevi kut gola Zagorca donio novo vodstvo Zadranima. Do kraja je igra bila isprekidana brojnim izmjenama, a Križarić je mogao dati i izravni crveni karton Bašiću koji je ozlijedio i van terena poslao Glavinu.

Križarić je utakmicu produžio četiri minute, ali već je bila počela 96. kada je Heister s više od 40 metara pogodio prazna vrata Zagorca koji je pohitao pomoći suigračima kod kornera na suprotnoj strani...

U idućem kolu Split gostuje kod Rijeke na Kantridi dok je Zadar domaćin Hrvatskom dragovoljcu.

TRENUTNI POREDAK:

1. Lokomotiva 12
2. Hajduk 10
3. Dinamo 10
4. Rijeka 8
5. Zadar 6
6. Istra 4
7. Split 4
8. Osijek 3
9. Slaven Belupo 1
10. Hrvatski dragovoljac 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider