Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokovi na kraju

Festival promašaja u Splitu: Belupo se izvukao s pristojnim porazom

Posljednji susret prvog kola HNL-a ponudio je pregršt zanimljivosti.

U Parku mladeži Split je s 2:1 pobijedio Slaven Belupo, a mogli su Crveni i do puno uvjerljivijeg trijumfa.

Igrači Stanka Mršića promašili su 'mali milijun' šansi, potpuno su nadigrali goste iz Podravine, ali nedostajalo je koncentracije u samoj završnici što im se zbog inferiornosti gostiju ipak nije obilo o glavu.

Od prvog zvižduka suca Bebeka Split je težište igre preselio na polovicu Slavena, a već u osmoj minuti na semaforu je zasvijetlilo 1:0 - Henri Belle je dobio loptu na centru i povukao dobrih 30 metara da bi ju po ulasku u šesnaesterac poslao na drugu stativu u prazni prostor gdje natrčava Goran Roce i neometano zabija za vodstvo!

Nevjerojatan promašaj Ibriksa

Split je nastavio pritiskati, ali je prednost i dalje bila minimalna. Sin trenera Stanka, Antonio Mršić, je u 27. minuti pogodio gredu, a pet minuta kasnije propisno se osramotio Ivan Ibriks. Rebić je na lijevoj strani šesnaesterca izvrtio svog čuvara i pucao, Rodić odbio, a Ibriks s dva metra poslao loptu nebu pod oblake!? Premda je tek prvo kolo, nema sumnje da će ovo biti u najužoj konkurenciji za promašaj sezone...

Kada se već činilo da će se na odmor s prednošću Splita od 1:0, ponovno je zakazala obrana Slavena. Ponovno je agilni Rebić kombinirao na lijevoj strani, a kad su ga obrambeni igrači Slavena zatvorili, sjajno je centrirao na drugu stranu gdje se Antonio Mršić samo naklonio i glavom pogodio za 2:0!

U nastavku je Split mogao i do uvjerljivije pobjede, ali je u 59. minuti Ante Rebić promašio penal. Točnije, njegov šut s 11 metara obranio je najbolji igrač Slavena ove nedjelje, vratar Silvio Rodić.

Tempo je poslije toga bitno pao, a Koprivničanci su uspjeli unijeti nemir u Park mladeži preko Enesa Novinića, koji je u 89. minuti smanjio na 2:1. U preostale tri minute Slaven se jednom približio golu Splita, ali je mogao izjednačiti u fliperu koji je uslijedio u šesnaestercu...

Hrvatska 1. liga
Split Slaven Belupo 2:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hajduk 1 1 0 0 3
2. Rijeka 1 1 0 0 3
3. Dinamo Zagreb 1 1 0 0 3
4. Lokomotiva 1 1 0 0 3
5. Split 1 1 0 0 3
6. Slaven Belupo 1 0 0 1 0
7. Osijek 1 0 0 1 0
8. Hrvatski dragovoljac 1 0 0 1 0
9. Istra 1961 1 0 0 1 0
10. Zadar 1 0 0 1 0
Sljedeće utakmice
20.7. Osijek Lokomotiva
20.7. Slaven Belupo Hrvatski dragovoljac
20.7. Istra 1961 Split
21.7. Hajduk Rijeka
26.7. Hrvatski dragovoljac Istra 1961

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider