Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Štimac i Marković dobili konkurenta: Imamo novog kandidata za predsjednika HNS-a!

U borbu Sjevera i Juga uključuje se i Istok...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest da predsjednik Osijeka želi postati predsjednik HNS-a potakla je nove 'teorije zavjere'. Kao grom iz vedrog neba odjeknula je priča kako se u utrku za predsjednika HNS-a uključuje predsjednik Osijeka Robert Špehar. Ta vijest potakla je nove „teorije zavjere“. Neki su to protumačili kao potporu Igoru Štimcu u borbi s Vlatkom Markovićem i Zdravkom Mamićem za čelno mjesto HNS-a. Nazvali smo predsjednika Osijeka i bivšeg hrvatskog reprezentativca da provjerimo o čemu se radi.

„Ne znam kako je uopće jedan privatan razgovor izašao u javnost. Odmah u startu ističem da Vlatka Markovića priznajem za legalnog predsjednika. Netko od mojih prijatelja postavio mi je pitanje bi li prihvatio da se kandidiram za predsjednika HNS-a ako bi se nekim slučajem cijela ova priča prolongirala u 3. krug izbora u kojem ne bi sudjelovali Marković i Štimac. Ja sam odgovorio: A zašto ne bih? Smatram se dovoljno sposobnim da budem predsjednik HNS-a, ali naravno da iza mene mora stati Grad Osijek“, kazao nam je Špehar, pa se još jednom ogradio od objeda kako želi srušiti Markovića.

'Marković je legalni predsjednik'

Smatram da je ona Izborna skupština od 17. prosinca legalna i da je Marković legalni predsjednik. Bio sam ponukan nekim stvarima koje se događaju u našem nogometu. To je zapravo bio moj apel da se nešto promijeni. Teška je situacija, ove svađe treba prekinuti“, zavapio je Špehar demantirajući priče kako je krenuo u rušenje Markovića zbog toga što HNS nije ispunio obećanje o pomoći NK Osijek s 50.000 eura.

„Bio sam na razgovoru s Markovićem. Zatražio sam novčanu pomoć za NK Osijek koju još uvijek nismo dobili, ali to nema nikakve veze s pričom oko kandidature. Jesam to rekao i stojim iza toga, ali u kontekstu koji sam objasnio na početku. Sigurno je da Savez ne bih vodio u svađama, ne bi bilo podjela, Dalmacije, Slavonije ili Zagreba“, poručio je Špehar, a zatim je dramatično istakao:

„Klubovi su na rubu propasti. Protiv Lokomotive smo igrali utakmicu pred 20 ljudi, a imamo borbe za stolice. Ponavljam, Markoviću sam dao glas i tu se ništa ne mijenja, ali ako bi došlo do trećeg kruga ili izbora za četiri godine, bio bih spreman kandidirati se.“

'Zgadila mi se Skupština na kojoj je Štimčeva strana bacala boce'

Znači li to da osječka nogometna organizacija više ne stoji iza Davora Šukera?
„Još uvijek podržavamo Šukera. Nije se tu ništa promijenilo. Nije došlo do te faze da ja tražim neku podršku, to je bio samo prijateljski razgovor. Osim toga, ni ne može doći do izbora jer je Marković legalno pobijedio i pred njim je četverogodišnji mandat. Ne želim da netko shvati kako ja sada krećem u neku kandidaturu“, reternirao je Špehar, a zatim ispalio:

Zgadila mi se posljednja prosinačka Izborna skupština gdje je Štimčeva strana bacala boce. Ma, ljudi mi Osijeku nemamo umjetni teren gdje bi naša djeca trenirala.“
Na kraju je predsjednik Osijeka kategorički utvrdio da ne bi, možda, nekome ostalo nejasno:
„Odbacujem kategorički navode kako želim zbaciti Markovića.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider