Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Špaco kritizirao Vučevića zbog izjava, ali ga podržava

Stanko Poklepović - Špaco bez dlake na jeziku govori o Hajduku i njegovim oscilacijama u igri, a osvrnuo se i na trenera Gorana Vučevića i neke njegove izjave...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukov je trener Goran Vučević nakon poraza u Puli prvenstvo već proglasio završenim u Dinamovu korist. Kriza je kojoj se u poljudskim hodnicima uzroci još traže.

>> Špaco: Vučević je neozbiljan, a Eduardo mora biti zahvalan Mamiću

>> Tihi štrajk 'bijelih': Neisplaćene premije uzrok poraza?

Uzroci Hajdukovog posrtanja traže se ponajviše u mladoj momčadi nespremnoj na velike izazove i kratkoj klupi. U sezoni je već smijenjen trener koji je klub uveo u Europu i bodovni zaostatak za Dinamom održavao podnošljivim. Iako sve što se događa, Stanko Poklepović - Špaco smatra regularnim.

Na pitanje je Hajduk u krizi Stanko Poklepović - Špaco vrlo je jasno poručio:
Hajduk uopće nije u krizi, vi pogrešno govorite. On ima drugu poziciju na ljestvici, on igra u Europi što je isto jako lijepo, ima proizvodnju igračkog kadra i praktički sav igrački kadar crpi iz svog pogona i to je jako dobro. E proces je nešto drugo, on traži vrijeme i ovo je momčad razvojna, ona nije stasala kao takova i ona može doći u oscilacije. Prema tome, Hajduk je u oscilaciji negativnosti i sigurno će stati na svoje noge i biti će pravi pandan Dinamu“.

Na napade na trenera Gorana Vučevića te neke Špaco je dodao:
„To nije u redu. Mogao bih i ja tako reći jer on kaže: 'Oni ne mogu stati na noge'. Mogao bih se osvrnuti i na takve stvari. On je '92. bio najbolji igrač Hrvatske i ja sam mu bio trener pa prema tome ne može to samo reći tako jednostavno. Vučević je apsolutno kadar koji zaslužuje maksimalnu pažnju. No treba biti strpljiv da se proces i program koji je ovo novo rukovodstvo uspostavilo izdrži. A u takvom jednom trenutku može se dogoditi da dođe do oscilacija, slabosti kao što je bilo i kod mene kad su 2-3 utakmice bile slabe i odmah je došlo do promjena. Ja ću biti zadovoljan i sretan da Hajduk nastavi svoj proces i da sa svojim trenerom i svojim kadrom dođe na pozicije koje mu pripadaju“.

Pred Hajdukom su dvije europske utakmice, pola prvenstva i prodaja 30 posto gradskih dionica najvjerojatnije poduzetniku Jaki Andabaku. Ono što će se u skoroj budućnosti događati na zelenom travnjaku, ni sami Hajdukovci ne potkrijepljuju velikim optimizmom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider