Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Šokantna ostavka: Ne želi da Cibaliju kradu zbog toga što je za Štimca!

Predsjednik Cibalije ističe kako je vinkovački prvoligaš drastično oštećen ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Željko Čulo podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Cibalije, a razloge za ovaj iznenadi potez objasnio je u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

"Danas 31.svibnja 2011. godine podnosim ostavku sa mjesta predsjednika Uprave HNK Cibalije.

Prvenstveni razlog za ovu odluku je proces preoblikovanja HNK Cibalije Vinkovci u sklopu kojega moramo izraditi elaborat te ga dostaviti u HNS do 18. lipnja 2011. godine, a opće je poznato kako sam kao Predsjednik kluba suspendiran od strane HNS- na period od dvije godine te ne mogu nastaviti s radom kao i još 26 mojih istomišljenika.

Budući sam imao vjere kako će odluka o suspendiranju, kao i skupština koja je održana 17. prosinca 2010. godine, zbog niza nepravilnosti biti poništene, do sada nisam podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave. No, nažalost Ministarstvo Uprave nije donijelo odluku o poništenju te sam procijenio kako su pred klubom vrlo važne odluke koje u narednom periodu treba donijeti i koje su na dobrobit Cibalije i ne želim da moj klub zbog mene bude oštećen i nema mogućnost daljnjeg napredovanja. Meni je uvijek na prvom mjestu bio bolijitak Cibalije pa i Hrvatskog nogometa i danas podnosim ostavku kako bi ovaj klub mogao normalno funkcionirati.

S žalošću moram konstatirati kako sam dajući svoj glas predsjedničkom kandidatu Igoru Štimcu dobio niz protivnika koji su drastično oštetili Cibaliju i u prvenstvu i u polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa. Cibaliji je, očito zbog izborne kampanje, oduzeto desetak bodova te mogućnost igranja u finalu KUP-a a samim time i u Europi. Samo ovaj potez dodano je i narušio financijsko poslovanje HNK Cibalije koja bi da je bilo korektnog i poštenog suđenja sigurno ostvarila plasman u finale KUP-a, a osvajanjem trećeg mjesta ostvarili bi i plasman u Europu. Svi smo svjesni da bi moj ostanak u Cibaliji na mjestu predsjednika mogao imati za posljedicu i daljnje sankcije od strane HNS-a a ja to nikako ne želim.

Ponosan sam na sve što smo postignuli, na sve rezultate, na poboljšanje uvjeta u klubu, na uređenje infrastrukture, na našu omladinsku školu koja je stvorila niz hrvatskih reprezentativaca, a posebno sam ponosan što se Cibalija orjentirala na domaće igrače, te dokazala kako se može biti uspješan i bez velikih stranih transfera. Za to je zaslužan naš stručni stožer, ali i svi djelatnici koji rade na afirmaciji mladih igrača.

Ovom prilikom želim zahvaliti cijeloj Upravi HNK Cibalije te svim djelatnicima, stručnom stožeru, a posebno igračima kojim su svojom igrom doprinjeli činjenici da je HNK Cibalija vrlo respektabilan klub Hrvatske nogometne lige te su najzaslužniji za dobre rezultate zadnje dvije sezone u kojima smo osvojili treće i četvrto mjesta u domaćem prvenstvu te igrali u Europi. Također u ovom periodu klub je i financijski uredno poslovao, napredovao na svim poljima te stao uz rame vodećim hrvatskim klubovima koji imaju daleko veće budžete od Cibalije.

Želim da HNK Cibalija, koja je dokazala da je pravi respektabilan klub, nastavi i dalje poslovati na način koji samo zacrtali, želim da peroblikovanjem postane još jača i stabilnija te sam siguran kako će u narednom prvenstvu ostvariti još bolje rezultate te da će mojim odlaskom prestati pritisak sudaca i nogometnih djelatnika HNS-a na ovaj klub. Javno ih pozivam da krenu raditi u interesu hrvatskog nogometa i da skinu ljagu sa nogometnog prvenstva.

Nadam se da ću iduću sezonu gledati dobar nogomet i fair play igru na hrvatskim travnjacima uz veliki broj navijača i posjetitelja na stadionima", stoji u priopćenju za javnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider