Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dug stalno raste

Šok u Hajduku: Revizija pronašla 'minus' od stotinu milijuna kuna!

"Nije to dug nego realno stanje, sa svim obvezama koje dolaze. Stvarni je dug negdje oko 30 milijuna kuna", otkrio nam je dobro obaviješten izvor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo dva mjeseca u Poljudu je troje djelatnika ugledne revizorske kuće sa sjedištem u Zagrebu češljalo Hajdukovo poslovanje od preoblikovanja, dakle od 22. prosinca 2008. godine, pa do 31. prosinca 2011. godine. Svjedoci kažu da njih troje, zatrpano papirima, gotovo nije ni izlazilo iz ureda, a neslužbene najave Hajdukova stanja šokirale su Nadzorni odbor na čelu s Josipom Paladinom. Naime, baš je NO naručio to, popularno nazvano “dubinsko snimanje”, koje je pokazalo da je Hajdukov minus u tri godine, otkako posluje kao sportsko dioničko društvo, negdje oko 100 milijuna kuna!

"Nije to dug nego realno stanje, sa svim obvezama koje dolaze. Stvarni je dug negdje oko 30 milijuna kuna, jer u status sportskog dioničkog društva Hajduk je ušao sa 80 milijuna kuna na računu", objašnjava nam dobro upućeni izvor iz financijskih krugova.

U prijevodu, rashodi svih ovih godina bili su za oko 100 milijuna kuna viši od prihoda. Kako je Hajduk nakon preoblikovanja raspolagao sa spomenutih 80 milijuna kuna, realan dug zapravo je oko 20-30 milijuna kuna. No veći je problem što dug iz mjeseca u mjesec raste jer se rashodi nisu još uvijek bitnije smanjili, a prihodi su sve manji. Primjerice, u 2009. godini Hajduk je potrošio 111 milijuna kuna, a na kraju godine ostvario je dobit od 107 tisuća kuna. Godinu poslije Hajduk je potrošio 108 milijuna kuna, a uprihodio 56 milijuna kuna. Ni u 2011. godini priča se nije baš popravila, rashodi su ostali isti, a predsjednik uprave Hrvoje Maleš na skupštini je najavio da će sve to smanjiti na nekih 80 milijuna kuna. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati