Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos u HNL-u

Slučaj Gorica: Savršen scenarij za nogometno samoubojstvo!

Nakon što je financijska kriza pola klubova iz Prve hrvatske lige dovela do ruba propasti, pojavio se još jedan slučaj koji je regularnost cijele lige stavio pod veliki znak pitanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arbitražni sud Hrvatskog nogometnog saveza poništio je odluku Izvršnog odbora HNS-a o izbacivanju Gorice iz Prve hrvatske lige.

"Arbitražni sud daje za pravo podnositelju žalbe te se ukida ranije donesena odluka IO HNS-a o oduzimanju licence podnositelju žalbe. O odšteti Arbitražni sud ne može raspravljati jer je 28. srpnja 2011. donesena odluka žalbenog tijela komisije za licenciranje po kojoj se oduzima licenca HNK Gorici te je za slučaj financijskog obeštećenja klubu bilo potrebno dostaviti još jednu žalbu Arbitražnom sudu", stoji u odluci Arbitražnog suda HNS-a.

Podsjetimo, Gorica je kao prvak 2. lige trebala ući u 1. ligu, no izbačena je iz elitnog ranga, a kao razlog naveden je stadion koji nije zadovoljavao uvjete za licenciranje. Umjesto Gorice u ligi je ostala Istra. Gorica je zatim tražila odštetu od 25 milijuna kuna uz obrazloženje da su u pripremi kluba za prvu ligu potrošene velike sume novca te su propali ugovori sa sponzorima nakon što se klub morao vratiti u drugu ligu.

U Gorici smatraju da je razlog za kašnjenje upravo navedeni odštetni zahtjev koji je, kažu u Gorici, trebalo eliminirati na bilo koji način.

"Gore ne može", kratko je prokomentirao predsjednik Gorice Nenad Črnko nakon što je dobio na uvid odluku Arbitražnog suda HNS-a pod presjedanjem Damira Primorca.

"Savršen scenarij za nogometno samoubojstvo! Pojedinci u HNS-u su doista nadvisili sami sebe!" stoji u priopćenju Gorice koje je objavljeno na službenoj web stranici kluba.

"Zašto je Arbitražnom sudu HNS-a trebalo punih 87 dana da se sastane kad je po važnosti slučaja to trebalo biti učinjeno u roku od 30 dana? Tko saziva Arbitražni sud, odnosno određuje termin kada su se stvorili svi uvjeti za isti? Naravno, službe HNS-a!", zaključuju u priopćenju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider