Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatrene ljubičice

Policajci na konjima tražili BBB-e, Viole na utakmici konstantno vrijeđale

Mariborska je policija bila spremna na sve, ali srećom posla za njih nije bilo.

Policajci na konjima pazili su na red u centru Maribora. Za svaki slučaj na raskršćima su bili kombiji puni pripadnika organa reda, no posla nije bilo. Iako je Dinamo u suradnji s hrvatskom i slovenskom policijom onemogućio svojim navijačima da stignu na utakmicu, tamošnja je policija bila spremna.

Možda se probije koji BBB, bojali su se Slovenci, ali od toga nije bilo ništa. Represija je očito učinila svoje. Neki su vraćeni u Hrvatsku već u ponedjeljak, a neki u utorak. S vlaka je čak skinut navijač koji je imao kartu i koji je bio daleko od huligana, samo je htio gledati Dinamo u borbi za Ligu prvaka.

Podsjetimo, na Maksimiru su zbog prijetnje UEFA-e i uvjetne kazne odlučili kako neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Ljudskom vrtu. Klub je poveo tek 200 onih koji su bili iz redova sponzora, radne zajednice ili nekih odabranih navijača. S druge strane, Slovenci su karte prodavali isključivo svojim državljanima uz predočenje službenih dokumenata.

Na stadionu je atmosfera bila prilično vruća. Viole su uz pomoć dijela istočne tribine u nekoliko navrata vrijeđale Zagrepčane. Rekli bismo, standardno provociranje  na utakmicama slovenskih i hrvatskih momčadi, ali žalosno kao i na prvoj utakmici u Zagrebu.

Mariborski su navijači na početku utakmice razvili lijepu koreografiju i pretvorili Ljudski vrt u ljubičasti vulkan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider