Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poziva na bunt

Odriješiti Šimić najavio rat Markoviću!

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac novim istupom u javnost, potvrdio je da je opasno 'zagrizao' za rušenje aktualnog vladara Rusanove, Vlatka Markovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šimić, predsjednik hrvatske udruge "Nogometni sindikat", izjavio je za javnu televiziju da na čelo Hrvatskog nogometnog saveza jednostavno moraju doći novi ljudi.

"Prije šest smo se mjeseci uključili i upozoravali na mnoge nepravilnosti, na sve ono što se događa. Sve je presjekla posljednja afera sa sucima, gdje se jasno vidi da je riječ o kriminalu u hrvatskom nogometu. Nadam se da će na skupštini HNS-a u srijedu biti izglasano nepovjerenje predsjedniku i onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje",rekao je Šimić.

Bitno je da naš nogomet jednostavno izađe iz ove krize i da krene naprijed, naravno da ću pomoći, ali sada je važno da to počistimo i da krene nabolje...

- Dario Šimić
A na pitanje bi li on prihvatio mjesto predsjednika, Dario je odgovorio:

"To sada nije bitno. Primio sam mnogo poziva od članova Skupštine, kazao sam da sam tu i da mogu pomoći hrvatskom nogometu. Bitno je da naš nogomet jednostavno izađe iz ove krize i da krene naprijed. Naravno da ću pomoći, ali sada je važno da to počistimo i da krene nabolje", podvukao je Šimić.

Na koji način možete pomoći i koji su to koraci koje treba učiniti?

"Trebaju doći novi ljudi, znači kompletno se treba promijeniti vrh HNS-a i na sve stručne pozicije staviti ljude koji će raditi u interesu hrvatskog nogometa. Ne bi bilo dobro da dođu osobe koje imaju nekakva dugovanja prema drugima i oni koji žele mjesta samo zbog svog osobnog interesa. Sport se mora gledati da bude na dobrobit svih. Ne bi bilo dobro da se gleda i da se prave razlike sjever – jug, to ne bi bilo dobro", zaključio je Šimić za kojeg se nagađa da je budući vrlo ozbiljni kandidat za stolicu Vlatka Markovića.

Prema najavama, Šimić će biti kandidat Zagrebačke županije za predsjednika HNS-a na Skupštini koja je zakazana za srijedu. Šimić je kao predsjednik Sindikata nogometaša, jedan je od onih koji se posljednjih tjedana nije ustručavao tražiti promjene u vodstvu HNS-a, a vidjet ćemo hoće li njegovi apeli uroditi plodom i nekim pomacima... (M.I./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider