Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne spominje Dinamo

Samo jedan igrač ima sigurno mjesto u Hajduku Krasimira Balakova

Trener Hajduka Krasimir Balakov, kada ga pitate o momčadi za početak prvenstva, samo se široko nasmije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Andrić i još deset", reći će Balakov i na taj način odati priznanje svom kapetanu. A Andrić je dao komentar u svom stilu:

"I po tome se vidi da čovjek razumije nogomet, ha, ha", nasmijao se Andrić.

Na Andrića je Balakov ostavio povoljan dojam.

"Izuzetno je temeljit, puno temeljitiji od svih trenera koji su bili ovdje. Evo, i nakon utakmice s trećeligašima analizira se svaki detalj", kaže Andrić.

Iskusan je kapetan, nije želio ulaziti u ocjenu ovog novog Hajduka. Oprezno zbori.

"Tek kad krenu službene utakmice vidjet ćemo kakvi smo. Dovoljno sam iskusan da znam da ovo što radimo na pripremama ne mora ništa značiti kad krene prvenstvo. Ono što je sigurno, ne možemo biti gori nego prošle sezone", rekao je 31-godišnji Andrić. Puno je novih igrača.

"Dobili smo ono što je trebalo, zaoštrila se konkurencija, nitko nije siguran za mjesto u momčadi, a to je dobro", kazuje kapetan. Nikada ovoliko stranaca nije bilo u Hajduku. Trener, stožer, sedam igrača...

"Nije to loše. Možda jedini mali problem može biti s Inohom, jer priča samo japanski. Ali, to ćemo premostiti. Vidi se da je kvalitetan igrač, sad će dobiti i učitelja hrvatskog, pa će biti lakše. Balakov je maknuo pritiske od nas, koncentrirani smo samo na trening. I to je ona dobra stvar što je trener stranac, postavio se ozbiljno od prvog treninga. Kad se radi, onda se radi 300 posto. Uvijek su igrači, premda to nije pravilno, ozbiljniji kad je trener stranac, drugačije ga se gleda nego domaće trenere", smatra Andrić.

Nekako vam je Dinamo sa strane. Nitko u Hajdukovom taboru ne spominje najvećeg rivala.

"Dobro je što ne spominjemo Dinamo. Svjesni smo da nam je Dinamo najveći rival, ali još smo svjesniji da moramo gledati sebe. Razmišljamo samo o nama, ni trener ne spominje Dinamo. Nijednom nije izgovorio riječ Dinamo, spomene tek Šibenik, rivala u prvom kolu prvenstva", kazuje Andrić.

Kapetan je bio jedan od onih koji su trebali smanjiti ugovor. Razgovori, pregovori... Kako je sve to završilo?

"To pitajte upravu. Ja sam tu, a to znači da sam zadovoljan. Ugovor mi ističe na kraju sezone, a o svemu drugom pitajte upravu. Već odavno se zna moj stav, još otkako sam se vratio rekao sam da želim završiti karijeru u Hajduku. Ali, to ne ovisi o meni, već o klubu", zaključio je Andrić, koji je nakon dugo vremena odradio sve treninge, nema nikakvih zdravstvenih problema.(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider