Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak u Dinamu

'Sammirov poučak' može uništiti Dinamo: Prijeti 'pandemija'

U Dinamu su svjesni da zauzetim stavom kod „slučaja Sammir“ zapravo šalju poruku „svijetu i gradu“…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sammir do daljnjeg ostaje igrač Dinama. Tako se u najkraćem može sažeti ishod Sammirova jučerašnjeg sastanka s čelnicima „modrih“. Sammir je banuo na vrata Maksimirske 128 s vizijom kako će dobiti slobodne papire, a čini se da se nadao i lijepoj otpremnini, no u Plavim salonima imali su ponešto drugačiju zamisao.

Kako smo i najavili, Dinamo je odlučio čvrsto braniti svoje interese. Poručili su Sammiru da će mu osigurati trenera s kojim može trenirati, ponudili su mu i mogućnost da ode u Brazil i tamo trenira sa svojim trenerom, a ako u međuvremenu pronađe zainteresirani klub, neka ga uputi u Dinamo i možda će naći zajednički jezik.

Poruka 'svijetu i gradu'

Sammir je odbio trenirati u Brazilu, navodno ostaje u Hrvatskoj do kraja sezone, blagdane će provesti u Brazilu i potom se ponovno vratiti u Zagreb. U Maksimiru su svjesni da zauzetim stavom i raspletom ovog slučaja zapravo šalju poruku „svijetu i gradu“. Dobro znaju da se ograničena „zaraza“ lako može pretvoriti u pravu „pandemiju“. Ulog je mnogo veći nego što bi netko neupućen pomislio. Ako se povuku krivi potezi, moguće su dalekosežne posljedice.

„Ptice grabljivice“ vrebaju i pozorno prate kako će „modri“ razriješiti ovu krizu. Na Maksimiru ima još zanimljivih eksponata kojima su ugovori pred istekom, a „Sammirov poučak“ mogao bi postati ogledni primjer kako otići bez odštete i još ishoditi otpremninu. Dogodi li se da se njegovim primjerom povedu još neki igrači, nije teško zaključiti da bi to za „modre“ bila katastrofa širokih razmjera.

Dinamo se nadao milijunima

Postavlja se logično pitanje: zbog čega bi Dinamo Sammiru dao slobodne papire i još mu platio otpremninu? Nije li logičnije da ga odmah prepusti nekom zainteresiranom klubu za jednu kunu? Ako ništa drugo, na taj način bi izbjegao plaćanje otpremnine. Posve je jasno i sasvim logično da Sammir za sebe pokušava ishoditi najbolje moguće uvjete rastanka, ali je isto tako logično i da Dinamo nastoji zaštiti svoje interese.

Sammir očigledno neće donijeti Dinamu ni povrat uloženih sredstava a kamoli očekivanu zaradu, a opet ne može se reći da svojim igrama nije pripomogao „modrima“ u osvajanju trofeja i plasmanima u Ligu prvaka. Zbog toga možemo reći da je polu-propali „projekt“. U Dinamu su nadali kako će sve jade koje im je Sammir priuštio naplatiti transferom koji će biti u rangu Luke Modrića ili barem Eduarda da Silve. Na kraju balade čini se kako od svega neće biti ni za dobar ručak. A ako još budu platili i otpremninu, nekome će narasti i rogovi.

Napeta partija pokera

Međutim, čelnicima Dinama nitko nije kriv što su se toliko zauzeli za jednog igrača. Da su toliki trud i energiju uložili u nekog drugog, možda bi krajnji rezultat bio puni bolji. Jednostavno, loša procjena ili rizik posla. No, to je sada „proliveno mlijeko“. Na Maksimiru dobro znaju da moraju minimalizirati štetu, a to će napraviti samo ako sačuvaju ugled kluba kojeg igrači ne napuštaju pod svojim uvjetima.

Jako dobro znaju da preko nekih principa ne smiju tek tako prijeći. Čak iako će ih to dodatno stajati. Stoga možemo očekivati napetu „partiju pokera“ u kojem jedan „igrač“ ulaže novac a drugi karijeru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider