Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se odgovor

Sammir poslao bombastičnu poruku Maminju: Što to traži 'filho'?

Nakon poraza u Osijeku, a uoči derbija s Rijekom, u Maksimiru vlada opsadno stanje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tijeku je potpuna mobilizacija „modrih“ trupa. Neće to priznati u Plavim salonima, ali u zraku visi parola: Rijeka mora pasti!

Porazgovarali smo s Arijanom Ademijem, Ivanom Kelavom, Sammirom i Šimom Vrsaljkom. Sva četvorica ističu da Dinamo protiv Rijeke ide isključivo po tri boda.

>> Zdravko Mamić: Mila, Joža, Ena i Nora - držite se!

„Rijeka se pojačala, ali mislim da smo još uvijek bolji. Naravno, ne možemo ništa obećati, ali vjerujem da ćemo pobijediti. Pobjedom bismo kupili mir za gostovanje u Splitu kod Hajduka koje slijedi nakon utakmice s Rijekom“, kaže Ivan Kelava, koji fizički izgleda besprijekorno, stesao se poprilično i sada je na svojoj idealnoj težini.

„Drago mi je da mislite kako izgledam dobro“, uzvraća Kelava uvijek spreman za šalu.

Kaže da se ne osvrće na priče koje su kolale prije odlaska na pripreme u Tursku. Mediji su se raspisali o višku kilograma, a čelnici Dinama i trener Kruno Jurčić najavili su kupovinu novog vratara. Čini se da je to bila smišljena igra živaca kako bi se Kelavu motiviralo na veće zalaganje.

„Ja sam spreman na sve opcije. To je moj odgovor“, uzvraća portir Dinama dodajući kako je on uvijek isti i kako uvijek isto radi, no očito misli kako se oko njega neki ljudi mijenjaju.

Nakon nekih izjava Jurčića, ostao je dojam kako je Dinamo nakon odlaska Matea Kovačića i Domagoja Vide bitno slabiji, da ima problem sa širinom kadra i realizacijom, da osim Sammira u veznom redu nema igrača sa smislom za kreaciju…

„Zna se koliko nam je značio Kovačić. Svima je velika čast što je Kovačić iz Dinama prešao u tako veliki klub kao što je Inter. Moramo ga nadomjestiti kolektivom, ali mislim da imamo i pojedinačnu kvalitetu te dovoljno dobrih kreativaca. Vjerujem da smo još uvijek toliko jaki da osvojimo prvenstvo bez većih problema i plasiramo se u Ligu prvaka“, kaže Arijan Ademi koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji igrač Dinama i lige, zbog čega je, uostalom, i dobio poziv izbornika Igora Štimca.

A što kaže glavni igrač Dinama, Sammir na tu temu? Nedostaje li mu Kovačićeva imaginacija u sredini terena?

„Naravno da nedostaje. Nije u pitanju samo njegova kreativnost, već i ostale igračke vrline“, ističe Sammir.

Zanimljiv je njegov odgovor na pitanje širine kadra i kvalitete momčadi.

„Dinamo i dalje ima dobru momčad, ali trebamo se dodatno pojačati. Moramo kupiti još barem dva kvalitetna igrača“, kaže Sammir misleći na slaganje momčadi za plasman u Ligu prvaka.

Na naše pitanje da podrobnije objasni na koje je pozicije mislio, odgovara:

„Nije moje da o tome govorim. To trebate pitate nekog drugog“, odgovara Dinamov „fantazista“, a zna se tko u Maksimiru vodi brigu o transferima.

Može li Rijeka parirati Dinamu?

„Rijeka je dobra, dobro su se pojačali, poznaju nas, tamo igraju neki naši donedavni suigrači… Neće biti jednostavno, ali mislim da smo mi još uvijek bolji i da ćemo pobijediti.“

Jesu li igrači Dinama preumorni od zahtjevnih zimskih priprema? Jesu li „olovne noge“ razlog loše igre u Osijeku?

„Nemam pojma tko gura tu priču da smo umorni? Nismo umorni, baš suprotno, osjećamo se jako dobro i odmorno. Jednostavno, utakmice kao u Osijeku znaju se dogoditi. Bit ćemo puno bolji protiv Rijeke“, zaključio je Sammir.

Šime Vrsaljko smatra kako Dinamo nije odigrao u Osijeku tako loše kako se pisalo.

„Nije bilo bajno, ali ni tako loše. Otišlo nam je dosta standardnih igrača. To treba imati na pameti“, kaže Vrsaljko.

„Protiv Rijeke nas zanima samo tri boda. Uvjeren sam da ćemo pobijediti. Na Maksimiru će teren biti znatno bolji no u Osijeku, lakše ćemo razviti svoju pas igru.“

Neki kažu kako u Dinamovoj igri nedostaju centaršutevi s bočnih pozicija. Ta opaska ide i na dušu Vrsaljka koji igra na poziciji bočnog igrača.

„Ma, to ne želim komentirati. Svatko ima pravo na svoje mišljenje“, kazat će Vrsaljko, koji je u prvom dijelu sezone nagovijestio da se vraća u formu iz vremena kada su ga tražili Manchester City i Arsenal.

„Vjerujem da ću u nastavku sezone još napredovati“, poručuje za kraj.

Tako razmišljaju Dinamovi igrači pred derbi s Rijekom. Između rečenica može se zaključiti kako svatko od njih ima svoje mišljenje o najčešće spominjanima pitanjima koja se ovih dana vrte u Maksimiru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider