Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modrima' dozlogrdilo

Sammir izbačen iz momčadi Dinama: Može potražiti novi klub!

Veznjak "modrih" Sammir izbačen je iz momčadi Dinama...

"GNK Dinamo želi obavijestiti sve navijače i javnost kako je Sammir udaljen iz kadra prve momčadi. Zbog opetovanog iskazivanja nepoštivanja prema klubu i suigračima čvrsto sam odlučio Sammira udaljiti iz momčadi i više nikada neće zaigrati za prvu momčad Dinama", izjavio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji trenutačno obnaša i ulogu glavnog trenera "modrih".

"Sammir je slobodan potražiti novi klub", stoji dalje u priopćenju za javnost na web stranici Dinama.

Trening 'pod gasom ili veseli provod'?

Još uvijek se ne zna što je bio konkretan povod za takvu odluku čelnika Dinama. Iz Maksimira stižu informacije na kapaljku. Navodno Sammir nije napravio ništa što nije već do sada. Znači li to da se na treningu opet pojavio "pod gasom" ili je uhvaćen u veselom provodu? Ili možda nije došao na vrijeme u karantenu pred utakmicu sa Slavenom? Za sada možemo samo nagađati, ali činjenica je da je Sammir proteklih tjedana uporno odbijao produžiti ugovor koji mu istječe sljedećeg ljeta. No, nedavno je Zoran Mamić izjavio kako osjeća da će Sammir ipak ostati u Zagrebu.

„Nadamo se i radimo na tome da potpiše novi ugovor i ostane u Dinamu. To nam je želja, ali pita se i njega. Ako odluči da neće potpisati ugovor, mi ćemo maksimalno koristiti njegove usluge koliko možemo i zaželjeti mu svu sreću. Iskreno, u sebi se nadam da će shvatiti kako mu je ovdje lijepo, potpisati novi ugovor i ostati ovdje. Rekao sam prije par dana nakon utakmice sa PSV-om da Dinamo nije ista momčad sa Sammirom i bez njega“, kazao je Mamić prošlog tjedna te je otkrio da se za Sammira zanima jedan brazilski klub. Nije otkrio koji.

Dosta je zezancije

Što se to u međuvremenu dogodilo, u ovom trenutku zaista je teško reći. Proteklih mjeseci i godina bili smo svjedoci Sammirovih „noćnih izgreda“, nediscipline i razno raznih hirova, koji su uglavnom prolazili s blagim ili nikakvim kaznama. Čelnici Dinama tolerirali su mu sve i svašta. Još nedavno bilo mu je dopušteno da se od ozljede oporavlja na Hvaru, dok su mu se suigrači pripremali za odlučne okršaje u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

No, vrč ide na vodu dok se ne razbije, sve ima svoj vijek trajanja pa i strpljenju Dinamovih čelnika morao je prije ili kasnije doći kraj. Čini se da su odlučili presjeći i konačno povući potez kojim će pokazati da je bilo dosta „zezancije“. Zoran Mamić ovim potezom pokazuje kako s njim nema šale. Izrijekom je na sebe preuzeo odgovornost. Šteta što ne želi ostati trener, pod njegovim vodstvom mnogo toga se nabolje promijenilo. I rezultati i odnos prema igračima, a prisutna je i samokritika. Ne bježi od problema, ne zabija glavu u pijesak kao što su to radili dosadašnji treneri. Očito je spreman ući u konflikt s glavnim šefovima, jer zna se čiji je "Filho" ljubimac.

Sammir kao primjer ostalima

Europske ambicije „modrih“ završile su pravom katastrofom. Dinamo je ne ulaskom u Ligu prvaka izgubio više od stotinu milijuna kuna izravne zarade, a nije uspio ni u naumu da kroz Europsku ligu konačno dočeka proljeće u Europi. „Modrima“ ni u prvenstvu ne ide kao što su očekivali, Hajduk i Rijeka opasno prijete, bitka za naslov prvaka mogla bi biti puno neizvjesnija no što se to mislilo pred početak sezone.

Smijenjena su dva trenera, treći ne pristaje na duži mandat, pa se traži četvrti. Mogao bi to biti njemački stručnjak Felix Magath, poznat po čvrstoj ruci i vojničkoj disciplini. Čini se da su u Dinamu shvatili kako se moraju maksimalno uozbiljiti na svim razinama. Sammir će, izgleda, poslužiti kao primjer ostatku momčadi. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider