Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Simboli gradova

Šaljite nam fotografije najljepših navijačkih murala!

Razne građevine hrvatskih gradova krase murali posvećeni sportskim klubovima i reprezentacijama, imate li svojeg favorita?

Hrvatski su navijači jedna od ljepših priča našeg sporta. Mislimo na navijače, ne na huligane koji kvare pozitivan dojam kojeg su oni istinski ultrasi ostavili u našim sjećanjima. Navijački pokret u Hrvatskoj puno je više od današnjeg prozivanja UEFA-e, puno je više od baklji koje znaju pasti u teren i male, ali radikalne skupine huligana.

Navijački pokret je osnutak Torcide 1950. godine koju po cijeloj Europi znaju kao prvu ili barem jednu od prvih organiziranih navijačkih grupa na Starom kontinentu. Navijački pokret su i događaji na utakmici Dinamo – Crvena zvezda koje su tada vlasti proglasile huliganizmom, a danas upad BBB-a i ostalih navijača velika većina Hrvata nosi u nešto drukčijem sjećanju.

No, vremena se mijenjaju. Navijača je na utakmicama sve manje, a sport je postao biznis u kojem jedni zarađuju velike novce, dok drugi jedva preživljavaju. Jedan od rijetkih podsjetnika da navijači 'žive' sigurno su i brojni murali koji krase hrvatske gradove.

Nekako je po tome najpoznatiji Split, gdje strani igrači na prvi pogled shvate da tu živi, ili barem je nekad živio, veliki klub. No, i Zagreb, Rijeka, Osijek i ostali gradovi preplavljeni su navijačkim muralima posvećenim klubovima i reprezentaciji.

Sigurno vam je neki zapeo za oko u vašem gradu, mjestu, ulici... Pošaljite nam fotografiju tog murala ili više njih.

Najbolje ćemo objaviti na GOL.hr-u i Novoj TV, a za naše priče pomogli bi nam i podaci gdje se murali nalazi, koliko su stari i tko je zaslužan za njihov nastanak. Adresa na koju možete slati fotografije je info@gol.hr. Čekamo vaše mailove...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider