Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Romi oprostili Malešu: 'Obući će naš dres, a pomoći će i financijski'

Predsjednik Hajduka pozvao je romsku delegaciju na utakmicu Hajduka i Barcelone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Svjetske organizacije Roma Tofko Toti Dedić prije nekoliko dana najavio je da će tužiti predsjednika Hrvoja Maleša zbog nošenja ustaške kape pod kojom je, kako je rekao, pobijeno 30.000 Roma u Jasenovcu, no nakon osobne isprike predsjednika Hajduka, Toti je odustao od tužbe:

>> 'Maleš je fotografijom klasificirao Hajduk kao ustaški klub'

>> Maleš ispitan u policiji, predsjednik Hajduka sada u rukama Bajića

>> VIDEO Predsjednik Hajduka potvrdio: Snimka s ustaškom kapom je autentična

„Maleš me sinoć nazvao. Ispričao se u svoje osobno ime, u ime Hajduka i svojih poslovnih partnera. Objasnio mi je da mu je netko na veselju gdje se dosta popilo stavio kapu na glavu. Kazao je, mladost, ludost! Mi Romi smo najprije ljudi, ne možemo tužiti takvog čovjeka“, objasnio je Toti dodavši kako je predsjednik Hajduka obećao svesrdnu pomoć organizaciji Roma.

„Rekao je da će učiniti sve što može kako bi pomogao Svjetskoj organizaciji Roma u borbi protiv rasizma i diskriminacije. Obećao je pomoć NK Romi Zagreb, ali i drugim romskim klubovima u Hrvatskoj. Pozvat će romsku djecu od 8 do 12 godina na ljetni kamp u Splitu. Hajduk će organizirati zajedničke radionice u borbi protiv rasizma. Neka se djeca druže, neka i romska djeca vide kako je to biti član Hajduka“, u nekoliko rečenica prepričao je Toti razgovor sa Malešom.

Maleš je također izrazio želji da nastupi za reprezentaciju Roma u nekoj od idućih akcija.

„Kazao je da ga obavezno pozovemo na humanitarni turnir gdje će uz Rome nastupiti strani veleposlanici u Hrvatskoj. Turnir će se igrati od 25. do 30. lipnja na terenima Klinček. Prvi tajnik talijanskog veleposlanstva Walter Di Martino obećao nam je pomoć u organizaciji tog turnira. Maleš je rekao da će Romima pomoći financijski i donatorski“, kaže Toti, no to nije sve.

Kazao nam je da će mu biti čast pozvati delegaciju Roma na prijateljsku utakmicu Hajduka i Barcelone. Prije utakmice razvit ćemo naš transparent na Poljudu. Maleš je uz sve navedeno obećao i partnerstvo organizaciji Roma. Pa kako da takvog čovjeka tužimo?“ zaključio je Toti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider