Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kantrida će biti puna

Rijeka - Žilina: Slovaci nisu ni sjena momčadi koja je izbacila Hajduk, ali...

Rijeka protiv Žiline od 19 sati igra prvu utakmicu trećeg pretkola Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska natjecanja ovog su se ljeta poslije četiri godine vratila na Kantridu i Rijeci donijela savršenog protivnika za uvod u sezonu. Momčad Matjaža Keka u drugom je pretkolu protiv velškog Prestatyn Towna imala dva jača treninga, upisavši ukupnu pobjedu s velikih 8:0. Sada je, pak, došao red za ozbiljne stvari.

>> Hajduk - Dila Gori: Tudorov 'dječji vrtić' uz huk s tribina ima samo jednu opciju

Rijeka igra za imidž kluba

Rijeka je u neporažena u prva tri kola HNL-a, upisala je jednu pobjedu i dva neriješena rezultata, protiv Hajduka i Dinama, kojima je zapravo dala nagovijestiti kako je na pravom putu. Te ispite Riječani su uspješno apsolvirali (bez obzira na nabujale ambicije, Rijeka još uvijek ne može, a pitanje je hoće li ikad i moći remi s Hajdukom i Dinamom doživljavati kao neuspjeh), ali sada slijedi onaj kudikamo važniji.

Rijeka, za razliku od Hajduka, nema problema s financijama i nema imperativ prolaska kako bi se popravilo stanje u blagajni, ali za imidž kluba s Kantride iznimno bi važno bilo eliminirati Žilinu i domoći se četvrtog pretkola.

Slovaci se ove sezone oporavili nakon dva teška udarca 2011. i 2012.

Žilina je lani završila na razočaravajućem sedmom mjestu u slovačkom prvenstvu, ali Europa ligu su izborili zahvaljujući finalu Kupa. U natjecanje su krenuli iz prvog pretkola gdje nisu imali problema protiv gruzijskog Torpeda iz Kutaisija (6:3 ukupno), ali već u drugoj rundi bili su blizu ispadanja. Ljubljanska Olimpija pobijedila ih je s 3:1 na domaćem terenu, da bi Žilina Pod Dubnom slavila s 2:0 i prošla zbog gola u gostima.

Premda Žilina nije klub od kojeg bi se moralo drhtati, zaslužuju izuzetan respekt. Oni jesu posljednje dvije sezone ispadali na prvim preprekama (islandski KR i izraelski Irony Kiryat Shmona) i generalno su u silaznoj putanji, ali imaju pregršt iskustva u ovakvim utakmicama i rekli bismo kako je tu najveća njihova prednost u odnosu na Riječane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider