Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeftini pogodak

Rijeka hrabro pala na Gerlandu: Lyon slavio uz dosta sreće!

Lyon - Rijeka 1:0, rezultat je susreta trećeg kola skupine I Europa lige.

Rijeka se odlično držala na Gerlandu protiv favoriziranog suparnika, bila je vrlo blizu da stigne i do drugog boda u atraktivnoj grupi, ali presudio im je pogodak Greniera iz 66. minute.

>> Dinamo propustio pobijediti PSV, Soudani upropastio priliku utakmice!

Hrabro je momčad Matjaža Keka parirala Lyonu, bez previše respekta prvo poluvrijeme stajali su na terenu i otišli na odmor s neriješenim rezultatom. Francuzi su pred kraj prvog dijela pojačavali tempo, Lacazette i Briand predvodili su navalu, ali raspoloženi Vargić i dekoncentrirani ofenzivci francuskog sastava bili su najzaslužniji što je poluvrijeme završeno bez golova.

Tko je po vama bio bolji u 3. kolu Europa lige, Rijeka ili Dinamo?

Ukupno glasova:

Da je Benko zabio na startu drugog dijela...

U nastavak je Lyon ušao puno agresivnije, sa željom da što prije postigne pogodak koji bi im olakšao put prema pobjedi. Međutim, u 47. minuti umalo šok za domaće - Kvržić je ubacio na sedam-osam metara, obrana Lyona nije uspjela napraviti zaleđe, a potpuno neometani Leon Benko glavom puca i lopta odlazi za poneki centimetar pored desne vratnice Lyonova gola!

100-ak sekundi ludila uslijedilo je u 56. i 57. minuti. Prvo je sam samcat na 12 metara od gola Rijeke dobio je loptu Lacazette, pucao je prizemno, ali Vargić to brani. Stigao je i ekspresni odgovor na drugoj strani - Kvržić je sjajno stigao jednu loptu da ne ode gol-aut, zavrnuo je na 16 metara odakle Alispahić tuče, ali pored desne stative, jednako blizu kao i Benko u 47. minuti.

Ključan se trenutak ogleda dogodio u 67. minuti. S lijeve strane je nabacio Steed Malbranque, a Grenier je u bio brži i viši na lopti od Bertoše te je glavom pogodio s pet metara za 1:0 koje je Lyon sačuvao do kraja susreta, unatoč činjenici da je u posljednjih 10-ak minuta Rijeka pojačala pritisak nakon ulaska Krstanovića.

U drugom ogledu skupine domaćin Betis je također s 1:0 slavio protiv gosta, portugalske Vitorije iz Guimaraesa.

Rijeka je sada uvjerljivo posljednja na ljestvici sa samo jednim osvojenim bodom.

Europa liga, skupina I, 3. kolo:

Lyon - Rijeka 1:0 (Grenier 67)

Betis - Vitoria Guimaraes 1:0 (Alvaro Vadillo 50)

Redoslijed: 1. Lyon 5, 2. Betis 5, 3. Vitoria Guimaraes 4, 4. Rijeka 1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider