Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra mačke i miša

Eto zašto ih je Dinamo pustio u Rijeku!

Rijeka možda može zaprijetiti Dinamu na svojoj Kantridi, no na Maksimiru izgleda poput malog miša koji bježeći pred mačkom ne zna u koju bi se rupu sakrio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo pa jedna velika provalija a onda se na negdje na horizontu tek naziru Rijeka i Hajduk. Ostali nisu ni u vidnom polju. To je stvarnost HNL-a, ne samo ove sezone, već u posljednjih nekoliko godina. Nakon dobre igre i visoke pobjede nad Hajdukom, „oštrili“ su se Riječani uoči gostovanja u Maksimiru, najavljivali veliku borbu, busali se u hrabra prsa, a onda kao i mnogo puta do sada „spustili gaće“ i prije nego što su istrčali na maksimirski travnjak.

Ostavili hrabrost kod kuće: Rijeka pregažena na Maksimiru!

Neki nisu ni sjeli pred televizijske ekrane, još su završavali subotnji ručak, a već je sve bilo riješeno. Iskreno, nismo vjerovali da Rijeka može pobijediti na Maksimiru, ali ni u snu nismo mogli pretpostavljati da će u 23. minuti na semaforu svijetliti 4:0!!! Što je previše, previše je. Očekivali smo neizvjesniju utakmicu i veći otpor Rijeke, no očito smo precijenili mogućnosti Kekove momčadi. Priznajemo, pali smo pod dojam utakmice s Hajdukom, iako je jasno da Hajduk već odavno nije ono što je nekoć bio.

Puste priče o Kramariću, Tomečaku i Krstanoviću...

Rijeka možda može zaprijetiti Dinamu na svojoj Kantridi, no na Maksimiru izgleda poput malog miša koji bježeći pred mačkom ne zna u koju bi se rupu sakrio. Neki će reći da je riječ o provincijskom mentalitetu, možda, ali to  je sporedna stvar, riječ je prije svega o nedostatku kvalitete. „Modri“ su istrčali na travnjak poput gladnih lavova, krenuli su na vrata gostiju kao što predatori kreću po svoj plijen, kao da su htjeli staviti točku na sve puste priče o tomu zbog čega su pušteni Kramarić, Tomečak i Krstanović, kao da su htjeli dati do znanja da su ispraćeni iz Maksimira iz vrlo jednostavnog razloga: zato što u Dinamu trenutačno igraju bolji igrači od njih.

Jedno je igrati u Rijeci, a sasvim nešto drugo u Dinamu

Nema mjesta za sve, ne mogu svi u isto vrijeme biti na travnjaku. Nabrojana trojka napravila je najbolji mogući potez. I Dinamo je napravio najbolji mogući potez u datom trenutku, i nadasve korektan, izašao je u susret svojim igračima i pustio ih pod povoljnim uvjetima tamo gdje će moći konstantno igrati i napraviti nešto sa svojom karijerom. Da su ostali u Dinamu, vjerojatno bi dalje i „žugali“ zbog čega ne igraju ili malo igraju. Ovako su dobili priliku i dobrim su je dijelom iskoristili, no to i dalje ne znači da imaju dostatnu kvalitetu za udarnu momčad Dinama. Draga su nam sva trojica igrača, ali istina nam je još draža.

Naslov prvaka ionako nikada nije bio upitan

Kao što je jedno igrati u Dinamu a sasvim nešto drugo u jakim inozemnim klubovima, tako je jedno igrati u Rijeci, a sasvim nešto drugo u Dinamu, uz sve poštovanje Rijeci koja je u posljednjih godinu-dvije napravila veliki pomak, no to očito još nije dovoljno da bi ozbiljnije ugrozila Dinamo. „Modri“ su ovom pobjedom samo potvrdili deveti uzastopni naslov prvaka koji nikada nije ni dolazio u pitanje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider