Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Purda poručio: Hvala Dinamu na svemu, ali ostajem navijač Hajduka

Hrvatski branitelj Tihomir Purda nakon današnjeg posjeta Saboru stigao je i u Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić već je najavio kako će sav prihod s finalne utakmice hrvatskog Kupa donirati Purdi i njegovoj obitelji. Naravno, ako se Dinamo plasira u finale, a to je sasvim izvjesno.

Lijepo je što je Purda hajdukovac. Međutim, to ništa ne znači. Naš cilj je da se ne kvari slika o Domovinskom ratu i da se pomogne svima koji su se našli u sličnim problemima kao i Purda

Mamić nije mogao dočekati Purdu jer se nalazi na poslovnom putu u Lonodnu, pa je domaćin bio predsjednik Dinama Mirko Barišić.

„Molim vas da ovo ne shvatite kao klubaški potez. Lijepo je što je Purda hajdukovac. Međutim, to ništa ne znači. Naš cilj je da se ne kvari slika o Domovinskom ratu i da se pomogne svima koji su se našli u sličnim problemima kao i Purda“, istako je u uvodnom govoru Barišić dodajući kako se nada da se niti jedan hrvatski branitelj više neće suočiti s problemima koje je imao Purda.

„Neupitna je potpora Dinama hrvatskim braniteljima bez obzira za koga oni navijali. To uopće nije bitno“, kazao je Barišić.
Dinamo je darovao Purdinoj obitelji pet kompleta Dinamove sportske opreme te dres hrvatske reprezentacije s brojem 204. Naime, Purda je bio član 204. brigade. Purda je postao i član Kluba navijača sudionika Domovinskog rata.

„Mi u ratu nismo gledali tko za koga navija, čuvali smo jedan drugome leđa“, izjavio je predsjednik KNSDR-a Ante Tandara.
Purda je samo kratko prokomentirao:

„Svima se zahvaljujem a posebice Zdravku Mamiću i Mirku Barišiću.“

Na pitanje hoće li sada postati navijač Dinama, odgovorio je:
„Hvala Dinamu na svemu, ali ostajem navijač Hajduka. No, poštujem i Dinamo. To je naš hrvatski klub“, zaključio je Purda koji sutra ili prekosutra putuje u Split gdje će ga na Poljudu primiti čelni ljudi Hajduka. Purda će biti počasni gost na utakmici Hajduka i Splita.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider