Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kultni likovi HNL-a

Polo majica je pod zaštitom UNESCO-a, a brku se navodno poklonio Mišo Kovač

Ni Wikipedia ne može izbrojati te klubove. Kao što ne postoje riječi u pravopisu Stjepana Babića, Božidara Finke i Milana Moguša koje mogu opisati osebujnost Vjerana Simunića...

U serijalu 'Kultni likovi HNL-a' predstavljamo i drugog trenera koji jednostavno mora biti 'unutra'. Vjeran Simunić je nogometni National Geographic. Prvi europski nogometaš koji je ikada zaigrao u Japanu! Splićanin koji je karijeru započeo u Hajduku 1983. sa 30 godina na leđima zaputio se na Daleki istok, tada potpuno neistraženi kraj za nogometaše Starog kontinenta.

Utkao je očito Magellanovski gen u svoj nogometni put i kofer je uvijek bio spreman. Nebitno koja je zemlja, klub, grad. Brk stasitog Splićanina nauživao se egzotike. A što sve ne bi mogli napisati o tom 'stylingu'? Crna polo majica je pod zaštitom UNESCO-a, brku se navodno poklonio Mišo Kovač i dao dopuštenje da pjeva ''Dalmatinac nosi lančić oko vrata'' na karaokama, a minival ''Gaddafi frizura'' odiše vremenima kada se nije igrao nogomet u rozim dresovima.

''Nemam jednu crnu polo majicu, imam ih više!'', znao je odgovarati na novinarske upite o posebnosti svog modnog izričaja.

Trenerski put započeo je u Lipiku. Iz zapadne Slavonije preselio je vrlo brzo u Čazmatrans i krenuo je u svoj pohod treniranja svega što se trenirati da. Prikupila se nevjerojatna cifra naših prvoligaša i drugoligaša u životopisu Vjerana Simunića. Od Hrvatskog Dragovoljca, Zadra, Kamen Ingrada, Čakovca, Imotskog, Mosora, Cibalije, Marsonije itd.

Navijači su ga voljeli, pobjede je znao proslavljati skokovima u more, a nikada se nije vadio na alibije ''nisam vodio momčad na pripremama''.

Čini se da svoj doktorski rad piše tisućama kilometara daleko od Hrvatske. U raju na zemlji – Brunejima u kojima je postao nogometni Rinus Michels. Preporoditelj. Prošle je sezone postao najbolji trener S lige u kojoj se natjecao sa klubovima iz Japana, Malezije i Singapura. Tako je nakon gotovo 20 godina trenerske karijere u brunejskom DPMM-u ostao prvi put više od jedne sezone na klupi istog kluba. Igrači mu nose znojnike s kockicama, a naučio ih je i naš navijački poklič ''u boj, u boj za narod svoj.''

Nagrada Simuniću koji je tamo živio i u palači, stigla i od njihovog nogometnog saveza koji ga je postavio i za izbornika. Fakultetski obrazovan trener koji govori četiri strana jezika uživa u crnom vinu, a ostat će zapamćen po zavidnim motivacijskim sposobnostima. Dalmatinski temperament i brunejska nafta, zapaljiva - dobitna kombinacija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider