Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poljud izvisio

Protiv Izraela ipak u Zagrebu: Nastavljen rat Markovića i Štimca!

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a suspendirani su Dubrovačko-neretvanski i Varaždinski savez…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas je u Kući nogometa održana šesta sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Bilo je prisutno jedanaest članova IO-a: Marković, Merkaš, Čačija, Laljak, Soldatić, Lucić, Širić, Mamić, Bukvić, Kulušić i Vićan.

>> HNS-u najviša kazna u povijesti: Protiv Izraela ipak s navijačima!

>> Hrvatska bi protiv Izraela mogla igrati pred praznim tribinama!

Izbornik Slaven Bilić podnio je analitičko izvješće o trenutačnom stanju seniorske reprezentacije, a najvažnija je vijest da će se kvalifikacijska utakmica za odlazak na Euro između Hrvatske i Izraela igrati u Zagrebu, 6. rujna.

Čini se da će se nastaviti rat na relaciji Vlatko Marković Igor Štimac.

„Aktualno rukovodstvo želi ostvariti suradnju sa svim Županijskim savezima u interesu hrvatskog nogometa. Nažalost, neki Savezi ne primjenjuju odluke Uefe i Fife, pa smo morali suspendirati Dubrovačko-neretvanski savez. Branko Bebić imenovan je privremenim povjerenikom u tom Savezu. Suspendiran je i Varaždinski savez, a imenovan je privremeni povjerenik Ante Vučemilović. Drugi savezi koji se ne pridržavaju legitimnih odluka HNS-a dobili su opomenu. Uvjereni smo da će ova akcija donijeti rezultate da sve bude onako kako je određeno pravilnikom“, kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić dodajući kako su sve odluke jednoglasno donesene.

Druga liga će maksimalno brojiti 15 klubova, odnosno toliko klubova ispunjava uvjete sustava za licenciranje, a možda će se i ta brojka smanjiti nakon odluka Žalbene komisije. Druga liga starta 20. kolovoza, a Treća liga tjedan kasnije. Delegata će biti 35, što je smanjenje za deset u odnosu na prošlu sezonu. U prvoj skupini bit će 17 sudaca, a u drugoj skupini 16 sudaca. Na A listi „mahača“ bit će 30 imena. U B skupini je 24 „mahača“. Ukupno na listi ima 29 kontrolora.

Glavni sudac u Prvoj HNL neće dobivati više 2600 kuna nego 2200, a delegati će imati 700 kuna naknade. Izvršni odbor prihvatio je neke sugestije Sindikata nogometaša na čelu s Darijom Šimićem.

„Izaći ćemo u susret igračima koji ne dobivaju redovite plaće tako što će imati pravo raskida ugovora na štetu klubu, a preko arbitraže brže će dolaziti do svojih prava“, istakao je novi predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider