Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proslava bez navijača

Proslava bez navijača: 'Nitko ne želi kupiti Mamićev proizvod'

Proslava Dinamovog naslova prvaka bila je sve samo ne spektakularna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok ovih dana gledamo kako se slave naslovi prvaka u Madridu, Torinu, Manchesteru, Amsterdamu, Dortmundu i diljem Europe, u Hrvatskoj smo vidjeli proslavu koja je zadovoljila tek rijetke. Nažalost, malobrojni su bili oni koji su na Maksimir došli pozdraviti prvake.

Kiša koja je padala isprika je koje bi se sramili svi ovi navijači koji su izašli na ulice spomenutih europskih gradova.

Zašto je tome tako? Jedni prstom upiru u huligane, no više je onih koji su izgubili zanimanje za domaći nogomet zbog brojnih afera, prostačkih ispada čelnika, sumnji u regularnost natjecanja i općenito loše krvne slike hrvatskog nogometa.

Iz Inicijative Zajedno za Dinamo videom otužnog Maksimira upozoravaju na stanje u klubu za koje oni tvrde da je odgovoran Zdravko Mamić.

''Dinamo je nažalost postao proizvod koji više nitko ne želi kupovati, baš kao što nitko ne bi kupovao bilo koji proizvod koji prodaje Zdravko Mamić (osim eventualno za jednu kunu). I zato od Izvršnog odbora i Skupštine kluba još jednom tražimo hitno raspisivanje demokratskih izbora po načelu 1 član - 1 glas i druga usklađivanja poslovanja kluba sa zakonom. Članovima Dinama mora se dati prilika da izraze nezadovoljstvo tragičnim stanjem duha koji je zavladao oko kluba. Ako Zdravko Mamić i njegova klika misle da su titule prvaka u potpuno propaloj HNL dovoljne da im i dalje omoguće neograničeno vladanje klubom, neka se usude pitati članove što misle o tome. Pokušajmo spasiti Dinamo prije nego što do kraja propadne, potrudimo se da ovo bude posljednja proslava bez navijača.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider