Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometna močvara

Privedeni bivši čelnici NK Karlovac Kozjan i Šprajcer!

Članovi bivše Uprave NK Karlovca Boris Kozjan i Neven Šprajcer privedeni su jutros u svojstvu osumnjičenika za financijske malverzacije u tom klubu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Općinskom državnom odvjetništvu prvi je saslušan Kozjan, bivši predsjednik NK Karlovac i aktualni direktor Županijske uprave za ceste, ujedno bivši zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke.

Kako je Hini potvrdio njegov odvjetnik Zvonko Žaja, Kozjan je na saslušanju rekao da od NK Karlovac nikada nije uzeo ni jednu kunu, da nije tražio ni naknadu za funkciju predsjednika, već da mu je bila čast da može pomoći svom klubu.

Dodao je kako njegov branjenik tvrdi i kako je klubu "i previše davao" te zbog toga imao i zdravstvene probleme, a da s nepravilnostima u vođenju kluba osobno nikada nije imao ništa.

Slijede saslušanja bivšeg tajnika kluba Nevena Šprajcera, predsjednika Nogometnog saveza karlovačke županije i zastupnika u Skupštini HNS-a koji je nedavno nepravomoćno osuđen u slučaju tzv. poštenog suđenja, kao i Irene Kovačić, čiji je knjigovodstveni servis Klarena ranije pružao Klubu knjigovodstvene usluge.

Jasna Kovačević, koja je s Irenom Kovačić suvlasnica knjigovodstvenog servisa Klarena, rekla je Hini da su policijska saslušanja nad njenom kolegicom u vezi NK Karlovac bila davno, prije dvije godine, ali da prava istraga pred Općinskim državnim odvjetništvom kreće tek sada.

"Zato ostaje otvoreno pitanje ima li policija sada neke nove elemente za kaznenu prijavu, jer Irena Kovačić i Klarena već dugo ne obavljaju usluge za NK Karlovac", rekla je Kovačević.

Po svemu sudeći, radi se o inkriminaciji po dokumentaciji koja je iz raznih interesnih krugova oko NK Karlovac bila dostupna medijima još 2012. godine. Primjerice, dokumenti iz rujna 2010. godine kada u istom danu gotovinu s računa Nogometne škole, kao druge pravne osobe, u Hypo banci podižu najprije Irena Kovačić (95 tisuća kuna), a onda u dva navrata ukupno 105.000 kuna Neven Šprajcer.

Kao svrha plaćanju navedene su naknade, stipendije i materijalni troškovi. Dizanje gotovine se, pisali su mediji, nastavilo i dalje, za općenitu namjenu poput organizacije utakmica, isplatu pozajmica i stipendije, tako da je u samo nekoliko dana njih dvoje podiglo oko 400.000 kuna u gotovini.

Te informacije bile su tada predmet obrade policije i Porezne uprave, dodatno zbog činjenice da iznosi nisu prelazili 105.00 kuna, jer su po Zakonu o sprječavanu pranja novca i financiranja terorizma subjekti za transakcije preko 105.000 kuna potpadali pod takozvanu dubinsku analizu, s više potrebnih podataka o poslovanju.

Ubrzo nakon toga je tvrtka Klarena pismeno otkazala pružanje usluga NK Karlovcu uz upozorenje da je dug kluba višemilijunski.

U karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu jutros su potvrdili da ispitivanje privedenih obavlja općinski državni odvjetnik Bruno Kovačević.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider