Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kobna bakljada

Prekinuta utakmica Istre i Rijeke igrat će se ponovno

Na stranicama Udruge profesionalnih klubova objavili su da će se utakmica između Istre i Rijeke, koja je prekinuta zbog bakljade, odigrati ponovno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni donio je odluku da će se utakmica 24. kola između NK Istre 1961 i HNK Rijeke ponovno igrati. Utakmica je prekinuta u 71. minuti odlukom suca Marija Strahonje jer su navijači obaju klubova u teren ubacivali baklje. Novi susret zakazan je za srijedu 11. travnja 2012. godine u 18 sati.

"Na redovitom sastanku svih službenih osoba prije utakmice delegat je konstatirao da je NK Istra 1961 kao organizator utakmice poduzeo sve mjere i angažirao potrebne službe za organizaciju utakmice. Također, sudac utakmice upoznao je sve sudionike sastanka s postupanjem u slučaju rasističkog vrijeđanja, ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren za igru ili bilo kojeg drugog oblika nasilnog ponašanja na tribinama.

Budući da je iz samog zapisnika vidljivo da je za prva dva prekida odgovorna gostujuća navijačka skupina Armada, dok je za treći prekid, koji je u konačnici uzrokovao trajni prekid utakmice, odgovorna domaća navijačka skupina Demoni, utvrđuje se da su za prekid utakmice podjednako kriva oba kluba. Na odluku povjerenika za natjecanje klubovi imaju pravo žalbe u roku od dva dana.

Zbog prekršaja navijača oba kluba disciplinski sudac Prve lige Krešimir Vlajćević u pokrenutom disciplinskom postupku donijet će odluku o kaznama", kaže se u priopćenju na službenim stranicama Prve HNL. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider