Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon ukidanja vaučera

Prekid primirja: Huliganski obračuni u Zagrebu i Osijeku!

Ukidanjem vaučera stigao je i prekid primirja između navijačkih skupina.

Kao što su i mnogi očekivali, kada su ukinuti vaučeri ubrzo je stigao i prekid primirja između navijačkih skupina u Hrvatskoj. U ponedjeljak navečer dogodio se sukob huligana u centru Zagreba kod glavne pošte na Trgu kralja Tomislava, a bilo je nekoliko okršaja Torcide i Kohorte uoči utakmice Osijek – Hajduk u nedjelju.

U Zagrebu su pak vjerojatno divljali huligani iz redova Torcide i BBB-a, jer su među privedenima huligani iz Zagreba, ali i s područja Dalmacije. Policija je nakon nekon vremena stigla na mjesto sukoba koje se nalazilo nekoliko stotina metara od policijske stanice.

Dogovoren prekid primirja

Kako saznajemo, uoči ovog kola navijačke skupine dogovorile su prekid primirja koje je trajalo od uvođenja vaučera prošle jeseni. Tada smo gledali idilične slike sa stadiona, pogotovo iz prosinca kada su na istoj tribini tisuće pripadnika Torcide bili kraj domaćih Bad Blue Boysa. Čak su odradili i dio marša prema stadionu potpuno izmiješani, što nije zabilježeno još od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

No, malo je tko vjerovao u 'vječnu ljubav'. Čekalo se samo ukidanje vaučera da se stvari vrate na svoje mjesto. Vaučere je samovoljno ukinuo Dinamo nakon spomenutih scena, a onda je to i službeno HNS napravio početkom proljetnog dijela sezone.

Navijačka solidarnost bila je snaga koja je odlično parirala čelnicima HNS-a, za razliku od nekih koji bi to htjeli, ali sad je loptica ponovno prebačena u dvorište navijača. Huliganski ispadi sigurno im neće pomoći da zadrže povjerenje javnosti koja je pozdravljala njihovo ujedinjenje, ali malo je naivno bilo očekivati da će primirje potrajati i nakon ukidanja vaučera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider