Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će ga zamijeniti?

Predsjednik podnio ostavku, Varaždin korak od katastrofe

Varaždinci do petka moraju naći rješenje za ukidanje suspenzije, inače će u županijsku ligu!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat, podnio je neopozivo ostavku na čelno mjesto varaždinskog prvoligaša. Tijekom dana, prema najavama, isto bi trebali učiniti i svi članovi Izvršnog odbora.

"Procijenio sam kako niti ja, a niti ostali članovi Uprave nemamo podršku sponzora, HNS-a, navijača... Moja odluka nije bježanje od odgovornosti već se nadam da ću ovim činom pomoći klubu. Ovo je prilika da dođu novi ljudi s novim idejama. Kap koja je prelila čašu sigurno je sramotna odluka Komisije za žalbe HNS-a, koja nam unatoč pravnim argumentima, nije skinula suspenziju zbog čega nije mogla biti odigrana prvenstvena utakmica protiv Rijeke. Uopće ne sumnjam kako će se klub spasiti od najgoreg mogućeg scenarija", poručio je Z. Horvat.

A najgori scenarij svakako je propuštanje odigravanja subotnje utakmice u Puli protiv Istre, čime bi Varaždinci izravno bili izbačeni u županijski rang natjecanja. Da se to izbjegne do petka moraju trojici igrača, od kojih samo Milan Pavličić potražuje 1,2 milijuna kuna, te NK Čakovcu isplatiti sva dugovanja ili postići nagodbu. Kako s nagodbom nisu uspjeli ni prošli tjedan, teško da će se nešto drastično promijeniti u narednih pet dana. Od pokretanja stečaja se, barem za sada, odustalo.

"Ja sam bio za stečaj, ali je stav Izvršnog odbora da se pokuša još jednom sjesti za stol s vjerovnici te da se dogovori odgoda naplate potraživanja. Ne pristanu li, stečaj je posljednja opcija", dodaje Horvat.

Izvanredna izborna Skupština, na kojoj bi trebao biti izabran novipredsjednik, sazvana je za srijedu. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati