Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Štednja u Dinamu

Štimac najavio pozivnicu, Jurčić tvrdi: Halilović mora iskoristiti ovu priliku!

U 30. kolu Prve HNL osmerostruki uzastopni prvak Hrvatske zagrebački Dinamo gostuje na Kantridi kod Rijeke koja se bori za drugo mjesto i plasman u Europsku ligu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Znamo da nas na Kantridi čeka užarena atmosfera. Na nas se svi pale. Rijeka želi pobijediti, očekujem žestok pritisak na startu utakmice, ali uvjeren sam da ćemo znati odgovoriti“, kazao je trener Dinama Krunoslav Jurčić u najavi utakmice koja se igra u nedjelju s početkom u 19 sati.

Zanimljivo je da Dinama kreće put Rijeke tek u nedjelju točno u podne, a ne dan prije kao obično.
„Osigurali smo naslov prvaka pa nema potrebe trošiti novac. Do Rijeke ima sat i pol autobusom. Ručat ćemo i potom se odmoriti. Mislim da će to biti dovoljno da igrači budu spremni i disponirani za igru“, kazao je Jurčić koji je bio na jadranskom derbiju u prošlom kolu u Splitu, gdje je Rijeka iznenadila domaći Hajduk s 2:1.
„Rijeka je odigrala dobru utakmicu. Ulovila je Splićane na širokom prostoru i poentirala iz kontri.“

Jurčić je izdvojio nekoliko igrača Rijeke koje mu se posebno sviđaju.
„Imam visoko mišljenje o Alispahiću, rođenom 'španeru', Benko iz kola u kolo pokazuje visoke realizatorske sposobnosti. Jugović se pokazao kao osvježenje, sviđa mi se Marić, kojeg znam još iz Istre, pa Kreilach...“

Rijeka je u prvom dijelu sezone pobijedila Dinamo s 3:0 na Kantridi. Tada je trener „modrih“ bio Ante Čačić.
„Dinamo je dobro igrao, imao je puno šansi, nije to realan rezultat, ali dobro će poslužiti da motiviram moje igrače. Atmosfera će biti užarena, dobro će nam doći u pripremama za Ligu prvaka, gdje će nas dočekati sličan ugođaj.“

Jurčić je rekao nekoliko rečenica o Rijekinom treneru, Slovencu Matjažu Keku.
„Rijeka je dobila renomiranog stručnjaka. Drago mi je da stručnjaci koji su ostvarili uspjeh u svojim sredinama dolaze u hrvatsku ligu. Kek je odlično krenuo, ali onda je uslijedila mala kriza, što je normalno jer nije proveo puno vremena s momčadi“, zaključio je Jurčić.

Jurčić je prokomentirao i izjavu hrvatskog izbornika Igora Štimca da će uputiti poziv Alenu Haliloviću za kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom.

„Alen je povećao neke svoje kapacitete i mora to i nastaviti kako bi bio potpuno zreo igrač. Međutim, moramo biti svjesni i njegovih godina. Ne možete u bocu od litre uliti dvije litre vode. No, činjenica je da Alen sazrijeva krupnim koracima i mora iskoristiti ovu priliku da postane reprezentativac Hrvatske. Time sam sve rekao“, zaključio je Jurčić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider