Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepoznati, a odlični

Poker anonimusa: S njima Dinamo ne bi bio kanta za napucavanje u Ligi prvaka

Ovaj tekst je zapravo glup, jer prvi na tom popisu trebao bi biti Mateo Kovačić.

Međutim, Dinamo ga ne može kupiti jer ga je upravo prodao. Dakle, ideja građenja velike momčadi je nerealna. Čemu bacati neka imena, ako se ne mogu zadržati ni oni koje imamo?

No, unatoč Kovačiću i svim drugim kovačićima koji su otišli, nogomet će se igrati i dalje. Dinamo će biti prvak, krenuti u novi pokušaj plasmana u jednu od skupina Lige prvaka. Da tamo ne bi bio topovska hrana, kanta za napucavanje i klub za popravljanje gol-razlike, Dinamo bi se nužno morao pojačati. I to iskusnim igračima, naviklim na utakmice na velikoj sceni.

Potrebno je dovesti igrače koji će sada i ovdje praviti rezultat, inače će Liga prvaka kao izlog za prezentaciju mladih eksponata biti plaćena traumatičnim porazima. Nudimo četvoricu igrača za koje mislimo da zadovoljavaju potrebne kriterije. Naravno da nisu jedini, umjesto njih mogu poslužiti i neki drugi, ali ovi su eto naš današnji izbor. Oni su garancija da na bodovnom kontu ne bi dugo svijetlila nula.

WILFRIED BONY, Vitesse, Obala Bjelokosti, 24 godine

Bony je ubojiti centarfor i vodeći strijelac nizozemske Eredivisie. 30 utakmica, 30 golova. Svakako će završiti u nekom velikom klubu, bilo bi zgodno da međustanica bude Dinamo Zagreb. Ovo je teško izvediv transfer, prvenstveno zbog toga što Bonyja love klubovi iz puno atraktivnijih liga nego što je HNL. No, možda bi Liga prvaka bila pravi mamac, makar na jednu sezonu? Bony nije jeftin, barata se brojkom od deset milijuna (što je manje od Kovačićevog transfera), ali to bi se moglo riješiti, ako uopće postoji želja za suradnjom. Kupi skupo, prodaj još skuplje. U međuvremenu imaj rezultat.

SZABOLCS HUSZTI, Hannover, Mađarska, 29 godina

Iskusni mađarski internacionalac, kreativni veznjak napadačkih navika. Trenutačno u Bundesligi, bio i u Zenitu. Prototip igrača kakvog treba imati ambiciozna ekipa: iskusan, moćan, još uvijek ambiciozan i ne pretjerano skup. Ne igra za mađarsku reprezentaciju jer je tako odlučio, što za klub nije loše. Zašto bi došao u Dinamo? Zato jer bi mogao igrati Ligu prvaka i biti klupska zvijezda.

FRICKSON ERAZO, Barcelona Guayaquil, Ekvador, 24 godine

Visoki i snažni stoper ekvadorske reprezentacije zapeo je mnogima za oko u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo. Fizički besprijekoran, ima smisla za igru, dominantan u skoku. Ako prosurfate po internetu pronaći ćete članke u kojima ga se povezuje s mogućim transferom u Manchester United. Možda se dogodi, a možda i ne, ali ako je podcrtan u bilježnicama Sir Alexovih skauta, znači da valja.

VIKTOR PEČOVSKY, Žilina, Slovačka, 29 godina

Iskusni zadnji vezni su za nogometne klubove isto što i mala crna haljina za žene – još jedan vam nikada nije previše. Mada je Dinamo na toj poziciji relativno solidno pokriven, slovački reprezentativac bi mu jako dobro sjeo. Pečovsky iza sebe nema nekakav impresivni CV, ali riječ je o tipu igrača koji bi trebao simbolizirati promjenu u razmišljanju kod arhitekata Dinamove momčadi. Pečovski nije osobito mlad, nije vjerojatno da će se na njemu okrenuti veći novac, čak ni da će se zaraditi. Ali Pečovsky i njemu slični igrači mogu se dovesti, a neophodni su vam ako želite u ring među vukove.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider