Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigli vlakom

Pogledajte dolazak Viola u Zagreb uz veliku zaštitu policije!

Iz Slovenije je u Zagreb stiglo nekoliko stotina najžešćih navijača Maribora.

Hrvatska i slovenska policija cijeli su dan koordinirano radili kako bi utakmica prošla bez izgreda ili sukoba dviju navijačkih skupina. Policijski helikopter snimao je situaciju iz zraka, a na tlu je bilo oko 700 pripadnika interventih jedinica koji su osiguravali okolicu stadiona i ključne točke u gradu.

Organizirano je vlakom stiglo na stanicu Maksimir oko 700 najžešćih navijača Maribora. Došli su organizirano i disciplinirano te se nisu pojavili u gradu kao u Sarajevu prije koji tjedan, a dio je stigao autobusima.

Bio je to dar s neba za policiju, jer ovo je najlakši način da gostujući navijači ne dođu u kontakt s BBB-ima. Kritična točka bila je tako udaljena svega nekoliko stotina metara od južne tribine. S nje su najžešće navijače Maribora jake policijske snage otpratile do stadiona bez napada od strane domaćih navijača.

Zbog opasnosti da će neki pokušati izazvati nered i tako izbaciti Dinamo iz Europe, policija je na stadionu posebno na oprezu. Iz kluba kažu da će tužiti bacače baklji ako im stigne kazna od UEFA-e.

''Građanski nogometni klub Dinamo će iskoristi svoje građansko pravo da u budućnosti na neki način pokrije štetu koja je napravljen od strane izgrednika i da ne bude uvijek taj koji plaća sve te brojne kazne'', rekla je Morana Đurčević, glasnogovornica maksimirskog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider