Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Podbadanja na ručku Dinama i Hajduka: 'Imate sto godina? Morat ćete vaditi DNK!'

Specijalni gosti na ručku "modrih" i "bijelih" u centru Zagreba bili su Marković i Srebrić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko sati prije najvećeg derbija hrvatskog nogometa u strogom centru Zagreba održan je radni ručak čelnika Dinama i Hajduka u restoranu Klub književnika.

Dinamo su predstavljali predsjednik Mirko Barišić, direktor Damir Vrbanović i glasnogovornik Tomislav Marčinko, a Hajduk predsjednik Josip Grbić, predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, član Uprave i suvlasnik kluba Ivan Rimac te glasnogovornik Nikica Vukašin.

Specijalni gosti bili su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković i Zorislav Srebrić.

>> Mamić utučen zbog Vrsaljka: Dinamo gubi milijune. Tko je glavni krivac?

>> Uoči derbija poruka iz Maksimira: Hajduk stariji, a Dinamo bolji!

„Ovo bi mogao biti početak jednog dobrog druženja“, parafrazirao je Marčinko čuvenu rečenicu iz Casablance. Možda bi bilo bolje reći nastavak dobrog druženja, jer je ta tradicija prekinuta prije četiri-pet godina, u vrijeme dok je predsjednik Hajduka bio Branko Grgić. Lijepo je vidjeti da se tradicija obnavlja.

Vodilo se računa o rasporedu sjedenja uglednih gostiju, pa je bilo zanimljivo vidjeti kako se Srebrić nećkao sjesti podalje od Markovića, a uz predsjednika Dinama, no umirio se kada su mu domaćini objasnili kako je predviđeno da gosti budu „pomiješani“ za stolom. Srebrić valjda nije htio da netko pomisli kako se u ovom delikatnom „društveno političkom trenutku“ opredijelio za jednu od strana.

Slijeva na desno sjedili su: Radovani, Sapunar, Marković, Grbić, Barišić, Srebrić, Rimac, Marčinko, Vukašin i Vrbanović.
Na početku druženja bilo je malog podbadanja. Sapunar se raspitivao kod Marčinka o detaljima Dinamove proslave stogodišnjice kluba.

„Trebat će vam DNK da biste to potvrdili. Svejedno, mi smo ipak malo stariji“, našalio se Sapunar, a Marčinko mu je uzvratio: „Jeste stariji, ali Dinamo je bolji.“

Krajičkom oka vidjeli smo da je na stolu bilo finih delicija, a glavno jelo bili su janjeći kotleti i biftek.

„Mi smo prevažni u hrvatskom nogometnoj ligi da bi za nas netko neke stvari odrađivao. Mi se prvi moramo družiti i u razgovoru rješavati probleme, ali ne samo u korist naših klubova nego i cijele hrvatske lige“, istakao je Barišić u obraćanju novinarima.

„Relaksirajuće druženje bit će prioritet, a jedna od tema bit će i utakmica koja treba proći u jednom prijateljskom i sportskom ozračju“, nada se Barišić.

Gosti iz Splita najavili su da će uzvratiti sličnim ručkom prvom prilikom u Splitu.

„Hajduk i Dinamo dva su najveća hrvatska kluba, tako da bi se ovakve stvari morale češće događati, odnosno pred svaku našu utakmicu“, kazao je predsjednik Hajduka Grbić, a na pitanje što očekuje od utakmice, odgovorio je:

„Ja sam uvijek optimista. Mi smo došli pobijediti u Zagreb“, zaključio je Grbić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider