Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uljepšavanje za Europu

Počela adaptacija maksimirskog rugla, Bandić nije previše optimističan

Maksimirski stadion uskoro će zablistati u novom ruhu, veliki radovi počeli su prije nekoliko dana, a sve bi trebalo biti gotovo do početka nove sezone 2011/2012....

Zanimanje za novi stadion Dinama ne jenjava. Otkada je odjeknula vijest da je izvršni predsjednik 'Modrih', Zdravko Mamić u Dubaiju dobio zeleno svijetlo za gradnju “pendanta” maksimirskom ruglu, čekala se reakcija zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

>> Maksimir se šminka za Europu: Stižu nove stolice i WC-i

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak, Bandić je na novinarske upite podržava li takav projekt odgovorio kako sa njim “nitko do sada nije razgovarao”.

"Sve što je Grad mislio sa stadionom je toliko puta eksplicitno rečeno... Samo znam da je stadion u vlasništvu grada Zagreba. Nikada se nije trebalo rušiti da bi se gradilo", rekao je Bandić, misleći na sjevernu tribinu koja je ponovno izgrađena 2000. godine.

Dodao je da sumnja da Mamić ili bilo tko može donijeti 100 ili 150 milijuna eura za novi stadion, a upozorio je i na činjenicu da djelomična obnova koja je najavljena mora biti dobro promišljena i čista. Naime, napomenuo je kako se nada “da stolice neće biti po dvostrukoj cijeni kao što su bile 2002. godine”. Priznaje, stadion je jedini problem koji ne zna riješiti. Podsjeća, ništa se ne treba pokrenuti bez pristanka građana.

"Nemam kuraža da potpišem investiciju od 200 milijuna eura bez da znamo što građani misle", zaključio je Bandić i time ponovno pokrenuo pitanje referenduma oko izgradnje maksimirskog stadiona.

Zaključio je da Grad nema ništa protiv da Dinamo vlastitim 'penezima' nešto naprave, te poručio da ako je travnjak uništen na koncertima, da se vjerojatno na tim manifestacijama nešto i zaradilo.

U Maksimiru je u tijeku prva faza u kojoj se mijenjaju sve sjedalice, a osim što će se povećati razmak između njih, one će ujedno biti i numerirane. Skidanje starih sjedalica započelo je na istočnoj tribini, a zatim slijede i ostale tri.

Osim kompletne promjene sjedalica, na stadionu će zablistati i potpuno novi grijani travnjak te novi sanitarni čvor, a igrači će dobiti nove klupe uz teren. Dinamo će se također fokusirati i na poboljšanje radnih uvjeta za novinare pa će se tako adaptirati novinarske lože i press prostor. (Agencija VLM)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati