Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Pitanje koje je zapalilo ludilo: 'Evo zašto braća Mamić moraju otići iz Dinama'

Mamićev ispad ludila prema novinaru dogodio se zbog sljedećeg…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz Građanske inicijative'Zajedno za Dinamo' stiglo je novo priopćenje. Njihovi predstavnici pokušali su prisustvovati Skupštini Dinama ove srijede gdje su došli, tvrde, na poziv jednog skupštinara, a na licu mjesta im je zabranjen ulaz.

''Poštovani, umjesto bilo kakvog daljnjeg komentara ponašanja izvršnog dopredsjednika NK Dinamo i njegovog nevještog izbjegavanja i skretanja s glavne teme - zakonske nužnosti da su on i njegov brat već odavno trebali dati ostavke zbog zabrane sukoba interesa po čl. 27. i 34. Z. o športu, na nevažnosti poput je li tko i kada imao kakvu agenciju i usputno zlostavljanje novinara, još jednom ovim filmom ukazujemo na jasnu nezakonitost u Dinamu i nužnost da spomenuta dvojica odu s funkcija u kluba.

Svima čestitamo Božić, a u narednoj godini svim Dinamovcima želimo da im se vrati klub koji posluje zakonito i na ponos svima''

Osim videa, poslali su i link na FIFA-inu stranicu s Marijem Mamićem kao licenciranim menadžerom pri Hrvatskom nogometnom savezu.

>> VIDEO: Procurila nova snimka neviđenog ludovanja Mamića

>> VIDEO: 'Žalosno je što čovjek s takvim manirama predstavlja Dinamo'

>> VIDEO: MUP podnio prekršajnu prijavu protiv Mamića!

Naime, Mamićev primitivni ispad izazvan je pitanjem o sukobu interesa kojeg je kolega Šips sasvim legitimno postavio jer konkretan odgovor nikad nismo dobili. Njegov sin Mario slovio je kao menadžer nekih igrača koje je Dinamo prodavao. To po Zakonu o športu nije dopušteno ukoliko je član njegove obitelji istodobno funkcioner kluba.

Nakon što su na ovu nepravilnost sve glasnije upozoravali, 21. ovog mjeseca su preko noći izbrisani svi podaci o Mamićevom sinu sa stranice ruske agencije ASA International, a svi njegovi igrači pripisani su Nikkyju Vuksanu.

Aktivisti Udruge 'Zajedno za Dinamo' tvrde kako Mamić po zakonu uopće ne bi smio raditi u klubu dok je njegov sin menadžer, dakle to što mu je agencija ukinuta 2005. godine ni nije ključno u cijeloj priči. Mamić pak tvrdi kako njegov sin nije sklapao nikakve poslove s igračima Dinama, no na stranicama spomenute ruske agencije donedavno je pisalo kako je agent pri transferu Dejana Lovrena u Lyon - Mario Mamić.

No, tu nije kraj nevoljama Zdravka Mamića. Portal Zagrebancija.com tvrdi da Mamić može biti i izbačen iz kluba jer je prekršio Statut tj. članak 17 u kojem stoji: član može biti isključen iz Kluba u slijedećim slučajevima: ako svojim radom i ponašanjem šteti Klubu i njegovom ugledu'.

No, to pitanje teško da će netko potegnuti od članova kluba, barem onih odabranih koji imaju neka prava. Oporba zasad ne postoji, ali neki nagađaju da bi se uskoro mogla stvoriti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider